Ένα καινούριο food trend πλημμύρισε τις αρχικές σελίδες των κοινωνικών μας δικτύων την τελευταία εβδομάδα, με food bloggers και δεινούς instragrammers να σκαρφίζονται τα πιο περίεργα και πρωτότυπα πιάτα για να το χρησιμοποιήσουν.

Ο λόγος για το χαβιάρι από καφέ, το οποίο οι αυτοαποκαλούμενοι σεφ εμπνεύστηκαν από τα μενού των πιο ακριβών εστιατορίων στον κόσμο και τώρα προσθέτουν σε κάθε λογής πιάτα, από κρεατικά μέχρι γλυκές κρέμες. Πρόκειται για μικρά μπαλάκια, γεμισμένα με το αγαπημένο μας πρωινό ρόφημα, σαν και αυτά που συναντά κανείς στο Bubble tea, τα οποία έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση καφέ.

caviar2

“Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα, μικρές σταγόνες από μείγμα καφέ προστίθενται σε αραιωμένο χλωριούχο ασβέστιο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολλές μικρές μπαλίτσες, οι οποίες δημιουργούν μια μυριάδα μικροσκοπικών εκρήξεων στον ουρανίσκο”, είπε η γνωστή εταιρεία καφέ Lavazza για τη δημιουργία τους.

Αυτό που κάποτε θεωρούταν λοιπόν εκλεκτή λιχουδιά που μόνο στα καλά εστιατόρια μπορούσε κανείς να γευτεί, τώρα χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι, παρουσιάζοντας τους πιο πετυχημένους τρόπους παρασκευής που έχουν ανακαλύψει και τα πιο εντυπωσιακά πιάτα που έχουν σκαρφιστεί. Εσύ θα το δοκίμαζες;