Ο Νεοζηλανδός Henry Hargreaves είναι αναγνωρισμένος φωτογράφος φαγητού. Με κάθε project που επιμελείται, παρουσιάζει πάντα μια προσωπική και ενδιαφέρουσα άποψη του τρόπου που ένα τρόφιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με μια αντιμετώπιση κάπως πιο διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Με παιχνιδιάρικη και άκρως δημιουργική διάθεση συνεργάστηκαν με τη “στυλίστρια φαγητού” Caitlin Levin αποφασίζοντας να καταθέσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο τη γνώμη τους για το πώς η τροφή ενώνει την ανθρωπότητα. Δημιούργησαν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια χάρτες χωρών και ηπείρων χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά προϊόντα που σχετίζονται άμεσα με καθεμιά από αυτές. Τι εννοούμε; Ο χάρτης της Ινδίας για παράδειγμα αποτελείται από μπαχαρικά, της Γαλλίας έχει φτιαχτεί από ποικιλίες τραγανού ψωμιού και τυριού, της Ιαπωνίας από φύκια και πάει λέγοντας…

Η τελική εικόνα του project ήταν φυσικά κάτι περισσότερο από απλά ενδιαφέρουσα αφού ακατέργαστα τρόφιμα συνδυάστηκαν επιμελώς παίρνοντας τη μορφή χάρτη, ενώ το πάθος για ταξίδι, τέχνη, φωτογραφία και φαγητό βρήκαν κοινό έδαφος σε μια πραγματικά “λαχταριστή” χαρτογραφική σύνθεση!

original_India.000

original_japan

original_France