Ούτε 3, ούτε 4, αλλά 71 υλικά, παρακαλώ, έβαλε mixologist από τη Σκωτία σε ένα μοναδικό κοκτέιλ που σπάει τα ρεκόρ!

Στους φετινούς αγώνες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας που έγιναν στη Γλασκόβη ένα κοκτέιλ υπερπαραγωγή έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αποτελούμενο -εκτός από τα ποτά- από 71 υλικά.

Η σύνθεση του περιβόητου κοκτέιλ δεν ήταν φυσικά εύκολη υπόθεση, αφού ο δημιουργός του Mal Spence κατέληξε στο τελικό προϊόν μετά από άπειρους πειραματισμούς διάρκειας 6 μηνών με 300 διαφορετικά υλικά. Η λίστα των συστατικών του Commonwealth Cocktail, όπως ονομάστηκε, περιλαμβάνει φρούτα, σπόρους, μυρωδικά και μπαχαρικά από τα κράτη της Κοινοπολιτείας που συμμετείχαν στους αγώνες και η δημιουργία του ήταν για τον εμπνευστή του πραγματική πρόκληση, όπως ο ίδιος αναφέρει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά συστατικά που μας έκαναν εντύπωση όπως jujubi (φρούτο) από το Μπαγκλαντές , paw paw (φρούτο) από την Οκεανία, logan berry (υβρίδιο μούρου-σμέουρου) από τον Καναδά, taro (colocasia esculenta-κολοκάσι) από Παπούα-Νέα Γουινέα, durian fruit (φρούτο με αποκρουστική μυρωδιά που στα ασιατικά κράτη θεωρείται λιχουδιά) από το Σουλτανάτο του Μπρουνέι κ.ά. Το κοκτέιλ ήταν διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό στο Kelvingrove Café για μόλις 11 ημέρες για τους επισκέπτες της διοργάνωσης.