Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπορεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αυτή την περίοδο, με αφορμή το Brexit, ωστόσο για πρώτη φορά μετά από καιρό το όνομα του συνδέεται και με μια ευχάριστη και άκρως λαχταριστή είδηση.

Συγκεκριμένα, στο φετινό «Cake and Bake Show» του Λονδίνου, το μεγαλύτερο ίσως event ζαχαροπλαστικής της Μεγάλης Βρετανίας, αποκαλύφθηκε μία τούρτα που απεικονίζει τον Τζόνσον και μάλιστα, σε φυσικό μέγεθος. Η πρωτότυπη τούρτα είναι δημιουργία της Rosie Dummer, που επέλεξε να φτιάξει μία τούρτα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό ντυμένο με κοστούμι αλλά και ιμάντα και κράνος, ενώ σε κάθε χέρι κρατάει από ένα σημαιάκι της χώρας του.

Η επιλογή διακόσμησης δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς απεικονίζει την μνημειώδη εμφάνιση του Τζόνσον στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 -ως δήμαρχος τότε του Λονδίνου-, όταν είχε κάνει zip line στο Victoria Park και μάλιστα, είχε κολλήσει σε ένα σημείο και έμεινε αιωρούμενος για λίγο, μέχρι να τον τραβήξουν για να κατέβει.

Η τούρτα ήταν από σοκολάτα και όπως δήλωσε στα βρετανικά μέσα η Rosie Dummer, προτίμησε μία σκηνή από το 2012, γιατί για την ίδια εκείνη ήταν η καλύτερη χρονιά για τη Βρετανία. Όσο για τη γνώμη του Τζόνσον σχετικά με το δημιούργημα της, είπε πως ελπίζει να βρει την τούρτα της αστεία και θα της άρεσε να μπορούσε να του προσφέρει ένα κομμάτι.