Κάποτε οι χρήστες του Instagram που ανέβαζαν καλά στιλιζαρισμένες φωτογραφίες αποτελούσαν την εξαίρεση στον κανόνα του γεμάτου κοιμισμένες γάτες, duck face selfies και κουνημένα τοπία κοινωνικού δικτύου. Πλέον τα προσεγμένα lattes και οι επαγγελματικές φωτογραφίες φαγητού αποτελούν τη νόρμα σε ένα μέσο που πλέον θυμίζει πορτφόλιο. Ενώ όμως σκρολάραμε πριν μερικές μέρες στo Instagram feed μας γεμάτοι ζήλεια για τις “τέλειες” ζωές των άλλων, ο κυνισμός μας εξαϋλώθηκε μόλις πέσαμε πάνω στις φωτογραφίες της Hazel Zakariya.

05-smoothie-bowl-art-hazel-zakariya

smoothie bowl

Η νεαρή κοπέλα έχει μετατρέψει το προφίλ της στο Instagram σε μια ηλεκτρονική γκαλερί, όπου παρουσιάζει τα smoothie της, τα οποία είναι πραγματικά έργα τέχνης. Ποιος Ράιαν Γκόσλινγκ σε latte και ποια γουρουνάκια από αφρόγαλα; Στα μπολ της απεικονίζονται από πανέμορφα μυθικά και αληθινά ζώα μέχρι γνωστά έργα ζωγραφικής και σούπερ ήρωες και χαρακτήρες δημοφιλών σειρών και ταινιών. Κάθε πινελιά της προσεκτική, ενώ κάθε λουλουδάκι και κουταλιά σπιρουλίνας, μάτσα και κουρκουμά προσθέτει στο ψηφιδωτό των έργων της.

00-story-image-smoothie-bowl-art-hazel-zakariya

“Όλα ξεκίνησαν με ένα χαρούμενο ατύχημα”, λέει η κοπέλα από τη Νέα Ζηλανδία. “Προσπαθούσα να γαρνίρω τη σούπα μου με κρέμα καρύδας, αλλά δεν έγινε όπως το υπολόγιζα. Έτσι πρόσθεσα λίγο πέστο και δημιούργησα ένα δέντρο”. Κι όμως η ταλαντούχα κοπέλα δεν έχει σπουδάσει ποτέ ζωγραφική. Οι σπουδές της μάλιστα σχετίζονται με την επιστήμη και των χώρο των επιχειρήσεων, ενώ τα πρωινά δουλεύει για μια διεθνή εμπορική και αναπτυξιακή εταιρεία. Θα αναρωτιέσαι πώς βρίσκει χρόνο για να κάνει τόσο περίπλοκα σχέδια: “Μου αρέσει να ασχολούμαι με δημιουργικά projects στον ελεύθερό μου χρόνο”, λέει η Hazel σε συνέντευξή της. “Έτσι εκφράζομαι και δημιουργώ κάτι μοναδικό”.

smoothie bowl2

Σχετικά με το εάν τελικά τρώει τα δημιουργήματά της, απαντά: “Ναι. Πιστεύω ότι η ζωή είναι παροδική και θα πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή”. Πονάει η ψυχή μας μόνο που σκεφτόμαστε κουτάλι να καταστρέφει τα λεπτομερή σχέδια, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο: Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνεις καλό φαγητό να πηγαίνει χαμένο, όσο όμορφο και εάν είναι.