Το νέο εγχείρημα της νεοφυούς επιχείρησης “Ιmpossible Foods” ενώνει vegans και κρεατοφάγους με τις «ευλογίες» του Bill Gates.

Vegan burger λίγο πολύ έχουμε όλοι δοκιμάσει. Οι αμετανόητοι κρεατοφάγοι, όμως, με βεβαιότητα μπορούν να πουν ότι ούτε που θα τα πλησίαζαν, αφού όπως και να το κάνουμε ουδεμία σχέση έχουν με ένα ζουμερό κρεατένιο burger. H Impossible Foods, όμως, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων μεθόδων στη δημιουργία υποκατάστατων κρέατος, βάλθηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Πώς ακριβώς; Δημιουργώντας ένα burger από υλικά φυτικής προέλευσης που όμως η υφή, η όψη και προπαντός η γεύση του είναι πανομοιότυπα με ενός κλασικού burger από κρέας.

BURGER-NEW
Μπορεί να μη μοιάζει, αλλά είναι 100% vegan!!!

Η εταιρεία, που δραστηριοποιείται από το 2011 με ιδρυτή και επικεφαλής των ερευνών τον βιοχημικό Patrick O’ Brown, συγκέντρωσε το ποσό των 108 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορους επενδυτές με πρωτεργάτη τον Bill Gates. Φυσικά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αφού τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επενδύουν στην ανερχόμενη βιομηχανία των υποκατάστατων κρέατος. Επόμενο βήμα της εταιρείας είναι να επεκτείνει το concept στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω επιχειρηματίας εμπλέκεται στον συγκεκριμένο τομέα, αφού στο παρελθόν το επανέλαβε με την «Beyond Eggs», παράγοντας φυτικά προϊόντα, όπως η μαγιονέζα χωρίς αβγό. Προφανώς, λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή μιας νέας τάσης και σε μερικά χρόνια πιθανόν να γίνουμε vegans χωρίς καν να το έχουμε συνειδητοποιήσει!

Δες στο παρακάτω βίντεο το περίφημο burger.