Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Harold Caudio δημιουργεί μοναδικά πορτραίτα ανθρώπων με παγκόσμια επιρροή χρησιμοποιώντας ένα πολύ ασυνήθιστο υλικό, τα πολύχρωμα καραμελάκια.

Ο Harold Caudio έχει φτιάξει μεταξύ άλλων το πορτραίτο της Beyoncé, του Will Smith και Bob Marley, για τη συλλογή του που φέρει τον τίτλο «The Colored Collection». Ο λόγος πάλι για τον οποίο προτιμάει τα καραμελάκια της μάρκας Skittles είναι τόσο ιδιαίτερος, όσο τα έργα του.

Σε συνέντευξη του στο Insider ο Αμερικανός καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στη Φλόριντα, δήλωσε ότι αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα πολύχρωμα καραμελάκια ως φόρο τιμής για το θάνατο του 17χρονου Trayvon Martin το 2012, ο οποίος πυροβολήθηκε ενώ επέστρεφε σπίτι του από ένα κατάστημα όπου είχε πάει να αγοράσει Skittles. Το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό, καθώς ουσιαστικά τράβηξε την προσοχή όλων των Αμερικανών γύρω από τους πυροβολισμούς κατά άοπλων έγχρωμων ανδρών. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «τα Skittles αντιπροσωπεύουν το πως όλοι μας ενωνόμαστε ως κουλτούρα», ενώ σημείωσε ότι ελπίζει τα έργα του να επιστήσουν την προσοχή για τον τεράστιο αντίκτυπο που έχουν οι έγχρωμοι άνθρωποι στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Ανάμεσα στη συλλογή του, υπάρχει φυσικά και ένα πορτραίτο του Martin. Στα επόμενα έργα του πάλι, έχει βάλει ως στόχο να φτιάξει και το πορτραίτο της Michelle Obama, αλλά και τη δική του εκδοχή της Mona Lisa.