H 22χρονη Bρετανίδα Charna Rowley παραιτήθηκε από τη δουλειά της γιατί τρώγοντας φαγητό μπροστά σε μία κάμερα μπορεί να γίνει διάσημη και να κερδίσει πολλά λεφτά. Ποια είναι αυτή η «νέα τάξη πραγμάτων», που ονομάζεται «Mukbang» και στην οποία ανήκει και η 22χρονη Βρετανίδα;

Αρχικά, η Charna Rowley τρώει τα πάντα μπροστά στην κάμερα, κινέζικο φαγητό, πίτσες, fast food, και κρίνει αυτό που έφαγε – όπως κάνουν βέβαια τόσοι YouTubers σε όλο τον πλανήτη. Δεν υπάρχει κάτι στανταρ για το τι τρώει η Rowley κατά τη διάρκεια των εκπομπών της, αλλά από τη στιγμή που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αρχίζει να λαμβάνει διάφορες προτάσεις συνεργασίας από διαφορετικά εστιατόρια για να προωθήσει τα μενού τους.

Συνήθως καταναλώνει περισσότερες από 5.500 θερμίδες σε μία εκπομπή. Όπως έχει δηλώσει η Rowley στην Daily Mail, «Έχω πάνω από 40.000 θεατές, με περίπου 5.000 συνδρομητές». Όσον αφορά τη φυσική της κατάσταση η Rowley είπε: «Όταν επισκέπτομαι το γυμναστήριο, πηγαίνω κυρίως για Cardio τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. H ίδια υποστηρίζει ότι είναι 101 κιλά και ότι αισθάνεται πολύ υγιής.

Η τάση Mukbang
Αυτή η τάση κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό. Ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα και προέρχεται από τις λέξεις «φαγητό» και «ζωντανή σύνδεση» στα κορεάτικα. Οι χρήστες του διαδικτύου βλέπουν χρήστες να τρώνε και να μιλάνε σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών τους. Ουσιαστικά, το άτομο της εκπομπής τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού, ενώ έχει συνομιλία με το ακροατήριό του. Η ιδέα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Afreeca TV σε real time το 2009, ενώ ξεκίνησε να γίνεται διαδικτυακή τάση το 2017 μέσω Twitch (μια δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και live streaming gaming broadcasts).