Οι φωτογραφίες με φαγητά στο Instagram είναι θεσμός και τα εστιατόρια κάνουν πλέον ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις φωτογραφίες των πελατών τους να γίνουν viral. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ακόμη και ειδικά πιάτα που εγγυώνται την τέλεια λήψη!

catit

Την αρχή έκανε το εστιατόριο Catit στο Τελ Αβίβ που ένωσε τις δυνάμεις του με το μεγαλύτερο και παλαιότερο οινοποιείο του Ισραήλ, το Carmel Winery και τον σχεδιαστή κεραμικών Adi Nissani προσθέτοντας στα σκεύη σερβιρίσματος και 2 είδη πιάτων που παρουσιάζουν το φαγητό με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να τραβήξεις τέλειες φωτογραφίες. Το όνειρο κάθε foodie δηλαδή!

catit3

Το πρώτο πιάτο ονομάζεται “Limbo” και έχει μια ψηλή, κυρτή πλάτη ιδανική για να μην αγχώνεσαι για το φόντο. Επιπλέον, μπροστά έχει και μια ειδική υποδοχή για το… iPhone σου -μην ξεχνιέσαι, είπαμε ότι τα πάντα γίνονται για τη φωτογραφία. Το δεύτερο πιάτο πάλι, ονομάζεται “360”, είναι λευκό, κυκλικό και περιστρεφόμενο, αφού σκοπός του είναι να βρεις την καλύτερη γωνία χωρίς να χρειάζεται να γυρίζεις εσύ γύρω-γύρω από το πιάτο ή ακόμη και να τραβήξεις λαχταριστά βίντεο. Όσο για το κινητό σου, έχει και αυτό το πιάτο μια ειδική υποδοχή, απλά δεν είναι ενσωματωμένη.

foodography

Αν τα πιάτα από μόνα τους σου ακούγονται ελκυστικά, περίμενε να ακούσεις ότι το εστιατόριο έχει σχεδιάσει ακόμη και ειδικό μενού, 5 πιάτων παρακαλώ, που είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και απολαυστικά να τα κοιτάς και, φυσικά, να τα φωτογραφίζεις.

Το όλο concept ονομάζεται Foodography και ουσιαστικά είναι ιδέα του Carmel Winery με στόχο να έρθει σε επαφή με το πιο νεαρό κοινό που απολαμβάνει περισσότερο την εμπειρία του να κοινοποιεί τις φωτογραφίες παρά το φαγητό το ίδιο. Μάλιστα, για να γίνουν οι πελάτες του Catit master του #foodporn το οινοποιείο έχει βάλει στο πρόγραμμα και workshops με τον καλύτερο food photographer της χώρας, κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Δες το βίντεο του Foodography