Δεν είναι απλά μεγάλο αυτό το ρολό κανέλας, είναι τεράστιο! Ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό και χορταίνει άνετα 10-12 άτομα… Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όλα αυτά, και συγκεκριμένα στο cafe-diner-φούρνο της Lulu, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, όπου παίζουν την παρασκευή του στα δάχτυλα!

100_0679

920x920

Έγινε πασίγνωστο και λόγω μεγέθους αλλά και γιατί οι εμπνευστές της ιδέας αρνούνται να ξεπέσουν στη λύση της έτοιμης σφολιάτας και ετοιμάζουν τη δική τους ζύμη από την αρχή. Μόλις την ανοίξουν τη ραντίζουν με μπόλικο βούτυρο, την πασπαλίζουν γενναιόδωρα με ζάχαρη και κανέλα και τυλίγουν με τέχνη το τεράστιο ρολό -η υπόθεση θέλει μπράτσα- ενώ μετά το κόβουν σε “μικρότερες” ροδέλες. Ψήνουν τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο σε λαμαρίνες, τα γαρνίρουν με τυρένιο γλάσο και τα σερβίρουν στους ανυπόμονους πελάτες του, που σίγουρα οι μισοί είναι θαμώνες και οι άλλοι μισοί τουρίστες, αφού αποκλείεται να βρεθείς τυχαία στο συγκεκριμένο cafe! Μάλιστα, το γλυκό αυτό έγινε γρήγορα hit και έχει φιλοξενηθεί σε πολλές αμερικανικές εκπομπές μαγειρικής, σελίδες εφημερίδων και περιοδικών…

Δες στο βίντεο που ακολουθεί το θρυλικό cafe της Lulu και γρήγορες οδηγίες να το ετοιμάσεις στο σπίτι…

Τσέκαρε εδώ αναλυτικά τη συνταγή του βίντεο…

Ρολό κανέλας με σπιτική ζύμη

Υλικά (για 10-12 άτομα)

Σε μπολ ανακατεύετε 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες ζεστό, 2 φλιτζάνια βούτυρο ανάλατο λιωμένο (όχι καυτό), ½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική. Κατόπιν, ρίχνετε 1 φακελάκι μαγιά ξερή και αφήνετε για 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψετε. Προσθέτετε 4 φλιτζάνια αλεύρι, ανακατεύετε, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Ξεσκεπάζετε, προσθέτετε 3/4 φλιτζανιού αλεύρι, 2 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε. Αδειάζετε σε επιφάνεια εργασίας, πασπαλίζετε με επιπλέον αλεύρι και πλάθετε τη ζύμη σας σε μπάλα. Την ανοίγετε σε ορθογώνιο σχήμα, με τη μακριά πλευρά οριζόντια μπροστά σας.

Σε μπολάκι αναμιγνύετε 3/4 βούτυρο μαλακωμένο με 2 κουτ. σούπας κανέλα, 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή και αλείφετε τη ζύμη παντού. Κόβετε οριζόντια σε 4 λωρίδες. Τυλίγετε την πρώτη σε ρολό και μετά την ακουμπάτε στην άκρη της δεύτερης λωρίδας και τυλίγετε σε ρολό ξανά. Επαναλαμβάνετε με την τρίτη και τέταρτη λωρίδα, έτσι ώστε να πάρετε ένα τεράστιο ρολό. Το ακουμπάτε σε ταψάκι, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για 30 λεπτά στην άκρη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο. Ανακατεύετε σε μπολ 120γρ. τυρί κρέμα με 2 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο, 2 κουτ. σούπας γάλα, 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια, 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Ψήνετε το ρολό στους 160οC για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Στα 45 λεπτά σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά, περιχύνετε με το γλάσο και σερβίρετε.