Είσαστε από αυτούς που αγαπούν να αποθανατίζουν την κάθε στιγμή, τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό; Πώς θα σας φαινόταν εάν αυτή η συνήθεια μπορούσε να σας εξασφαλίσει ένα δωρεάν γεύμα;

– «Λογαριασμό παρακαλώ».
– «Έχετε ανεβάσει τις φωτογραφίες του φαγητού σας στο Facebook, το Instagram, ή το Twitter; Είμαστε εντάξει. Θα χαρούμε να σας δούμε ξανά σύντομα».
Ο παραπάνω διάλογος μάλλον σας φαίνεται λίγο παράλογος και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τη σύνδεση μεταξύ των δύο. Λογικό, εάν δεν έχετε γευματίσει ποτέ στο εστιατόριο «The Picture House», του Λονδίνου.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που κάνει πράξη το «ο πελάτης είναι η καλύτερη διαφήμιση», καθώς προκειμένου να κάνει διάσημα τα πιάτα του και να προσελκύσει κόσμο, έχει λανσάρει έναν απίστευτο τρόπο πληρωμής του φαγητού – το «pay-by-picture», ή αλλιώς ανεβάστε φωτογραφίες με το φαγητό σας στο λογαριασμό που διατηρείτε στο Facebook, το Instagram, ή το Twitter, με το hashtag #BirdsEyeInspirations και δεν χρειάζεται να δώσετε χρήματα.

Το εστιατόριο, που σερβίρει ένα γεύμα δύο πιάτων, ενθαρρύνει τους πελάτες να ανεβάζουν φωτογραφίες από το γεύμα τους. Ενώ, στο εστιατόριο βρίσκεται και η φωτογράφος Marie Marte, για να τους δίνει χρήσιμες συμβουλές, ώστε να μοιάζουν οι φωτογραφίες τους όσο πιο επαγγελματικές γίνεται.
Η ιδέα για την πληρωμή του φαγητού με φωτογραφίες στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εφαρμόζει το συγκεκριμένο εστιατόριο, δημιουργήθηκε λόγω της νέας τάσης των χρηστών, ειδικά του Instagram, να τραβούν και να ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες του φαγητού τους.
Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να αποθανατίζουν και να μοιραστούν με τους φίλους τους στιγμές γύρω από το τραπέζι, είτε πρόκειται για κάποιο εορταστικό δείπνο, είτε για ένα καθημερινό γεύμα. Και στην ικανοποίηση αυτής ακριβώς της επιθυμίας βασίζεται η λογική του «pay-by-picture», προσφέροντας, παράλληλα, στο εστιατόριο τη δυνατότητα να γίνει δημοφιλές στέκι.
Μάλιστα, το εστιατόριο του Λονδίνου είχε τόση επιτυχία, ώστε άμεσα θα ανοίξουν ακόμη δύο εστιατόρια, στο Μάντσεστερ και στο Ληντς.