Μπορεί να ορκίζεσαι στις τηγανητές πατάτες και να τις θεωρείς το καλύτερο συνοδευτικό για το φαγητό σου, οι διατροφολόγοι, όμως, διαφωνούν, αν θέλεις να χάσεις ή απλά να μην πάρεις βάρος. Για να μην στενοχωριέσαι, όμως, σου έχουμε το καλύτερο υποκατάστατο. Τα γογγύλια ή αλλιώς τις ρέβες.

Ναι, είναι αυτές οι περίεργες ρίζες που βλέπεις τελευταία στο μανάβη, που είναι και πλούσιες σε ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Κατά τον Μεσαίωνα μάλιστα οι ρέβες αντικαθιστούσαν τις πατάτες! Γιατί, λοιπόν, όχι και τώρα;

turnip

Βάλε, λοιπόν, στο μενού -και στο μυαλό σου- ρέβες αλά τηγανητές πατάτες “φούρνου” (σχετικά με τις τελευταίες δες και μια σχετική συνταγή ΕΔΩ). Για να γλιτώσεις, όμως, ακόμη περισσότερες θερμίδες, αντικατέστησε τις πατάτες με ρέβες, τις οποίες έχεις καθαρίσει και κόψει σε μπαστουνάκια, όπως ακριβώς κάνεις με τις πατάτες στην παραπάνω συνταγή. Πασπάλισέ τις με οποιοδήποτε μυρωδικό σου αρέσει (π.χ. ρίγανη) ή απλά με πάπρικα που τους πάει πολύ και έχεις τις τέλειες ψητές -σαν τηγανητές- ρέβες! Και για να ξέρεις, 1 μερίδα ψητές ρέβες έχουν περί τις 70 θερμίδες μόνο!