“Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπίρα;” Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπίρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! Έχουν υποστηρίξει μάλιστα πως δύο μπίρες μπορεί να είναι σχεδόν ένα τέταρτο πιο δραστικές σε σχέση με τα κοινά παυσίπονα!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα παρατηρήθηκαν στην έρευνα, μια μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ της τάξεως του 0.08% στον οργανισμό μπορεί συμβάλει σε μια μικρή αύξηση του κατώτατου ορίου πόνου και σε μια μέτρια έως μεγάλη μείωση της έντασης του πόνου.

beer-anoigma

«Βρήκαμε ισχυρές ενδείξεις ότι το αλκοόλ είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό παυσίπονο, σε βαθμό που μπορεί να συγκριθεί κατά κάποιο τρόπο και με οπιοειδή φάρμακα, ενώ οι επιδράσεις του σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο ισχυρές από αυτές της παρακεταμόλης. Αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα φάρμακο χωρίς τις βλαβερές παρενέργειες ίσως και να πετυχαίναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από όσα κάνουν τα παυσίπονα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά», δήλωσε ο Dr Trevor Thompson, καθηγητής του Πανεπιστήμιο του Bristol.