Βροχή πέφτουν τα αρνητικά σχόλια τις τελευταίες μέρες στη σελίδα των New York Times στο Facebook, όπου ανέβηκε μία συνταγή για παστίτσιο που θα έκανε κάθε παραδοσιακή Ελληνίδα μαγείρισσα να χάσει τον ύπνο της!

Οι New York Times που λέτε αποφάσισαν να δημοσιεύσουν μία συνταγή για παστίτσιο, σε κάπως διαφορετική απόδοση από την κλασική που γνωρίζουμε όλοι. Συγκεκριμένα, έχουν προσθέσει αρνίσιο κιμά αντί για μοσχαρίσιο, πέννες αντί για τα κλασικά χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο και υπερβολικά πολλή ντομάτα.

https://www.facebook.com/nytimes/posts/10151788452079999?__xts__%5B0%5D=68.ARCcLw9nnpeBAQgVwI2Sgc8bnaaXzrqK2Yc8KYtECGV-tLC00L8yHvgCItlFBCaYuET3UTD43TOjFqQdY9Y8VIES4SOQ3edICLALfVawACHa5UvXqJlUr7bePsulr7pzAZCN9qeZZq5vfn6Nv4Erglc_ZOiQ3gTJ-cAC94LOW3XpCQzhPNzz2Xrnj2ViJqovASPooiFh7GMfBVGFLF0gqwsunS-4x4EFVljGkYLo0tuIAj_Zs5l3uSJ7S6PG1-wdgwdFxzM22_El52bkmij5F63bD1L7MTPdlHtucn0LBJ_tSgm0kTDQR7snv98BS7kWttAOtpjazOGC8_g&__tn__=-R

Και μπορεί η πρόθεση τους να μην ήταν να προσβάλουν την ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή στο «κλασικό comfort ελληνικό πιάτο, που είναι ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα», όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν, οι χρήστες του Facebook όμως δεν το είδαν με καθόλου καλό μάτι όταν η συνταγή δημοσιεύτηκε στην σελίδα τους.

«Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνατε, αλλά σίγουρα δεν είναι παστίτσιο», «θα έπρεπε να γράψετε μία απολογητική επιστολή προς κάθε Έλληνα, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», «μοιάζει περισσότερο με ανίερο πάντρεμα από λαζάνια και πίτα του βοσκού παρά με παστίτσιο», «αυτό δεν είναι παστίτσιο, είναι τρέλα», «αυτό θεωρείται ιεροσυλία» είναι μερικά μόνο από τα περισσότερα από 350 οργισμένα σχόλια που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής κάτω από την ανάρτηση της συνταγής.

Για να σχηματίσετε πλήρη άποψη, δείτε όλη τη συνταγή των New York Times:

Υλικά
Πέννες
Για τον κιμά:
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κιλά κιμά αρνίσιο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι kosher, μαύρο πιπέρι
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
Για τη μπεσαμέλ:
2½ φλιτζάνια γάλα πλήρες
4 κουτ. σούπας βούτυρο αλατισμένο
¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
1½ φλιτζάνι Pecorino τριμμένο ή παρμεζάνα

Αν πάλι σας άνοιξε η όρεξη για παστίτσιο, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε τη συνταγή που σας έφτιαχνε και η μαμά σας, δείτε την κλασική συνταγή ΕΔΩ.