Μια νέα εταιρεία επιχειρεί να αναδιαμορφώσει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φαγητό με τρόπους που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το επόμενο βήμα στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας αφορά όχι την ψυχαγωγία αλλά το τραπέζι μας, με ένα νέο project στα σκαριά από επιστημονικό επιτελείο στο Λος Άντζελες. Μιλάμε για το Project Nourished, που επανεξετάζει τις σύγχρονες μεθόδους διατροφής επιτρέποντας σε όσους συμμετέχουν σε αυτό να ζήσουν την εμπειρία ενός ιδιαίτερου γεύματος χωρίς να ανησυχούν για την πρόσληψη θερμίδων ή κάποιο άλλο ζήτημα υγείας, όπως ο διαβήτης λόγου χάριν.

original_project-nourised-sushi

Η βασική ιδέα περιλαμβάνει μια συσκευή εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες εν ονόματι Occulas Rift, που φοριέται στο κεφάλι την ώρα του γεύματος. Η λειτουργία της στηρίζεται στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας που- συνδυαστικά με το κομμάτι της μοριακής γαστρονομίας- αλλάζει ριζικά την εικόνα των τροφών που καταναλώνουμε. Ουσιαστικό κομμάτι του project επίσης- πέρα από τη συσκευή- είναι οι ειδικά κατασκευασμένες από υδροκολλοειδή συστατικά εικονικές τροφές, οι οποίες όπως καταλαβαίνετε κάθε άλλο παρά πιστά αντίγραφα των πραγματικών είναι.

Το project… “άλλο βλέπω – άλλο γεύομαι” δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, καθώς φροντίζει ακόμα και για το ελκυστικό και αληθοφανές άρωμα του περιεχόμενου των πιάτων…

Μεταξύ μας, όμως, δεν είναι προτιμότερο όταν φας τη μπριζολίτσα σου να της μοιάζει κιόλας;

info
http://www.projectnourished.com/