Έχουμε συνηθίσει σε αρώματα με βάση αιθέρια έλαια από λουλούδια, φρούτα, μπαχαρικά και άλλα ευωδιαστά πράγματα. Πώς σας ακούγεται η επιλογή ενός αρώματος που θα σας έκανε να μυρίζετε σαν Pizza, μπλε τυρί, hamburger, bacon ή sushi; Θα το αγοράζατε; Όχι, δεν είναι ανέκδοτο ή κωμικό σενάριο, είναι μια πραγματικότητα!

Άρωμα φαγητού σε μπουκαλάκι για να “ψεκάζεστε” ανά πάσα ώρα και στιγμή! Αυτοί που το σκέφτηκαν -δεν είναι μια μόνο η εταιρία που παράγει τέτοια αρώματα, αλλά περισσότερες- στηρίχθηκαν στη φιλοσοφία του λεγόμενου “comfort food”, του φαγητού δηλαδή που κυριολεκτικά “παρηγορεί” με  τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ακόμα απορείτε; Για να σας δώσουμε να καταλάβετε τι εννοούμε, αυτές οι εταιρίες παρατήρησαν ποια φαγητά είναι τα πιο αγαπητά στον κόσμο και προκαλούν στους ανθρώπους όμορφα συναισθήματα. Άλλοι ήθελαν να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο για να ενθαρρύνουν τον κόσμο να καταναλώσει το προϊόν που παράγουν. Βρήκαν λοιπόν, αναπαρήγαγαν και έκλεισαν τα αρώματα που ήθελαν να λανσάρουν σε ντελικάτα μπουκαλάκια που μπορεί κάποιος να αγοράσει και να χρησιμοποιεί. Μην το σκέφτεστε, αφού ψεκαστείτε με το άρωμα του αγαπημένου σας φαγητού, μετά δεν θα το τακτοποιήσετε στην κουζίνα, αλλά στο ντουλάπι με τα αρώματα.

Κι επειδή αναρωτιέστε, όπως κι εμείς, ποια είναι τα φαγητά που έδωσαν τέτοια “έμπνευση” σας πληροφορούμε ότι στην αγορά κυκλοφόρησαν και σε κάποιες περιπτώσεις κυκλοφορούν ακόμα,  άρωμα hamburger, ένας ύμνος στην καθημερινότητα των Αμερικανών, pizza μια ακαταμάχητη μυρωδιά για τους Ιταλούς, sushi για τους παραδοσιακούς Ιάπωνες και πολλά άλλα. Ακόμα και μπλε τυρί Stilton συναντήσαμε, υποσχόμενο “γήινη και φρουτώδη” μυρωδιά. Όλα τα είδαμε. Από τη λίστα βέβαια έλαμψαν δια της απουσίας τους η σκορδαλιά και το σουβλάκι με  τζατζίκι… Μήπως θα έπρεπε αυτές οι εταιρίες να το εντάξουν στα μελλοντικά project τους;  Μια ιδέα δίνουμε κι εμείς…

tyri Stilton

tamales

sushi

pizza hut

hamburger