Η ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την κουζίνα και να που συνεχώς διαβάζουμε ειδήσεις σχετικά με το πως η ρομποτική έχει εισχωρήσει και στη μαγειρική. Έτσι, λοιπόν, «ανακαλύψαμε» ότι πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό ένα πολύ ιδιαίτερο μαγαζί στην Κίνα, που λειτουργεί αποκλειστικά με ρομπότ.

Ειδικότερα, στη κινεζική πόλη Κουανγκτσόου υπάρχει ένα εστιατόριο, στο οποίο δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος…εργαζόμενος! Το Foodom Robotic Restaurant είναι το πρώτο εστιατόριο στη Κίνα, που είναι πλήρως εξοπλισμένο αποκλειστικά με ρομπότ. Φυσικά, τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργούν με έναν ειδικό αλγόριθμο, που τους επιτρέπει να παίρνουν παραγγελίες, να μαγειρεύουν, να σερβίρουν και να καθαρίζουν. Τα ρομπότ μπορούν να διαλέγουν τα υλικά, να ξεχωρίζουν τα πιάτα, να μετρούν δοσολογίες για να φτιάξουν ποτά και όλα αυτά, χωρίς την επίβλεψη κάποιου ανθρώπου και αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό αυτό το εστιατόριο σε σχέση με τα υπόλοιπα ρομπότ εστιάτορια.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Foodom άνοιξε επίσημα στις 12 Ιανουαρίου του 2020 και οι κριτικές από τους πελάτες μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές. «Οι σεφ ρομπότ μπορούν πραγματικά να συναγωνιστούν  διάσημους σεφ από το Shunde» (το οποίο είναι γνωστό εστιατόριο της Κίνας για τα νόστιμα πιάτα),  δηλώνουν  οι πελάτες.

Δείτε το βίντεο: