Μπορεί να έχουμε συνδέσει τα φαρμακεία με δυσάρεστες, αναγκαστικές επισκέψεις όταν νοσούμε, ωστόσο υπάρχει ένα φαρμακείο που μας άλλαξε τελείως την άποψη και θα θέλαμε να το επισκεπτόμαστε καθημερινά αν γινόταν.

Ο λόγος για το Happy Pills, την ισπανική αλυσίδα «φαρμακείων», που αντί για αντιβιώσεις, σιρόπια και άλλα φάρμακα, έχει στα ράφια του τις πιο λαχταριστές καραμέλες και ζαχαρωτά.

Πέρα από το όνομα τους τα συγκεκριμένα καταστήματα έχουν φροντίσει να θυμίζουν φαρμακεία και με τη διακόσμηση τους. Φανταστείτε ολόλευκους χώρους με ράφια και προθήκες, όπου υπάρχουν παντού κόκκινοι σταυροί, ενώ πάνω στα ράφια φιλοξενούνται διάφανα μπουκαλάκια με λευκά καπάκια, σαν εκείνα που μπαίνουν συνήθως τα χάπια. Ακόμη και οι συσκευασίες δώρων θυμίζουν κουτί με ιατρικό περιεχόμενο.

Μότο τους, ότι προσφέρουν «γλυκές θεραπείες για τα καθημερινά βάσανα» και στόχος τους είναι να δημιουργούν καταστήματα γλυκών για ενήλικες. Διαθέτουν μία τεράστια ποικιλία από καραμέλες και ζαχαρωτά από όλη την Ευρώπη, με πολλές vegan επιλογές ανάμεσα τους. Και μπορεί να ξεκίνησαν από την Ισπανία, όπου μέχρι στιγμής διαθέτουν 6 καταστήματα, ωστόσο το franchise έχει φτάσει και στη Νότια Κορέα με 16 καταστήματα.