Το ποτό με τα φιστίκια είναι ένας κλασικός συνδυασμός, με αναψυκτικό όμως φαίνεται κάπως περίεργο. Και που να ακούσετε για τη αμερικάνικη συνήθεια, που θέλει τα φιστίκια να μπαίνουν μέσα στο μπουκάλι του αναψυκτικού!

Για την ακρίβεια στον Αμερικανικό Νότο συνηθίζουν να προσθέτουν αλατισμένα φιστίκια (peanuts) στην coca-cola τους, αφού πιουν λίγη για να κάνουν χώρο και στη συνέχεια, πίνουν από το μπουκάλι, απολαμβάνοντας ποτό και σνακ ταυτόχρονα!

Σε εμάς μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα παράξενο, ωστόσο στις ΗΠΑ πρόκειται για μία παράδοση που μετρά αρκετές δεκαετίες και πιθανολογείται ότι ξεκίνησε γύρω στα 1920, όταν πρωτοεμφανίστηκαν πακετάκια με peanuts στα ράφια των supermarkets. Ως πιθανότερος λόγος για αυτή την εφεύρεση πάλι, θεωρείται η πρακτικότητα ή αλλιώς ήταν πιο εύκολο για όσους δούλευαν να έχουν τα φιστίκια -που έτσι κι αλλιώς θα έτρωγαν μαζί με το αναψυκτικό τους- μέσα στο μπουκάλι και να μην χρειάζεται να τα πιάνουν με λερωμένα χέρια.

Πάντως για να συνεχίζουν να προσθέτουν μέχρι και σήμερα peanuts στην coca-cola δεν μπορεί, θα είναι ταιριαστός συνδυασμός. Και μιας και τα δύο υπάρχουν διαθέσιμα και στη χώρα μας, δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε και να μας μεταφέρετε τις εντυπώσεις σας.

[playbuzz-item wp-pb-id=”391415″ item=”265276cc-11a5-45a6-9a93-38440b129401″]