Οι Αυστραλοί μας έχουν συνηθίσει στα περίεργα σκεύη σερβιρίσματος καφέ. Έχουμε δει, για παράδειγμα καφέ σε καρότο και σε αβοκάντο. Σειρά τώρα έχει ο καφές σε κρουασάν ή μπισκότο.

Η πρωτότυπη ιδέα σερβιρίσματος ανήκει στην Αυστραλέζικη αλυσίδα café Piccolo Me, που προτείνει στους πελάτες της τους ιδιαίτερους καφέδες Crospresso και Esprookie. Σε ελεύθερη μετάφραση, ο πρώτος είναι εσπρέσο σερβιρισμένος μέσα σε ένα κρουασανάκι ψημένο σε ταψάκι για muffins, στο οποίο στη συνέχεια ανοίγουν μία μεγάλη τρύπα για να χωράει μία δόση καφέ και πριν ρίξουν μέσα τον καφέ προσθέτουν και Nutella. Εντάξει, απλά υπέροχο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piccolo Me Australia™️ (@piccolome) στις

Ο δεύτερος καφές πάλι, είναι επίσης εσπρέσο και σερβίρεται μέσα σε μία βάση σαν μικρή τάρτα από ψημένη ζύμη για cookies. Όποιον και αν επιλέξει κάποιος δηλαδή, παίρνει και το καφεδάκι του και τη γλυκιά λιχουδιά που το συνοδεύει σε ένα χέρι!

Βέβαια, επειδή μιλάμε για κρουασάν και μπισκότο και όχι για πορσελάνικο ή χάρτινο φλιτζανάκι που είναι ανθεκτικά, όποιοι παραγγείλουν τον Crospresso και τον Esprookie θα πρέπει να πιουν τον καφέ τους πολύ-πολύ γρήγορα, πριν διαλυθεί στα χέρια τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piccolo Me Australia™️ (@piccolome) στις

Για να πούμε την αλήθεια, η συγκεκριμένη πρόταση μας παραξενεύει, από την άλλη αν τη βρίσκαμε διαθέσιμη και σε κάποιο ελληνικό café, σίγουρα θα δοκιμάζαμε. Εσείς, όχι;