«Περίεργους» αυτόματες πωλητές φαγητού, που πωλούν από burritos μέχρι χαβιάρι, έχουμε ξαναδεί στην Αμερική. Τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης, με πρώτη τη Γερμανία που απέκτησε ΑΤΜ με το αγαπημένο τους street food.

Με άλλα λόγια, τα λουκάνικα και η πατατοσαλάτα που είναι το πιο δημοφιλές street food της Γερμανίας πωλούνται πλέον και μέσω αυτόματων πωλητών. Οι συγκεκριμένοι πωλητές φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές όπου τα καταστήματα κλείνουν νωρίς, ώστε να μπορούν να βρουν κάτι να φάνε και όσοι ξενυχτάνε.

Όπως διαβάζουμε στον Independent (www.independent.co.uk), οι αυτόματοι πωλητές έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στις επαρχιακές περιοχές της Γερμανίας, με στόχο να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά των καταστημάτων που πωλούν φαγητά. Στόχος τους είναι απλά να προσφέρουν μία λύση σε όσους θέλουν να αγοράσουν κάτι πέραν του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι αυτόματοι πωλητές προσφέρουν διάφορα είδη λουκάνικων, πατατοσαλάτα, καθώς και αβγά, γάλα, βούτυρο, φρούτα και λαχανικά ώστε οι Γερμανοί να μπορούν να ετοιμάσουν το γεύμα τους ανά πάσα στιγμή.