Έχετε δοκιμάσει ποτέ πίτσα που να έχει ψηθεί πάνω σε λάβα ηφαιστείου; Αν όχι, όταν βρεθείτε στη Γουατεμάλα, μπορείτε να επισκεφθείτε την πιτσαρία Pacaya, εγκατεστημένη στο ομώνυμο εν ενεργεία ηφαίστειο της χώρας!

Ο David Garcia, ιδιοκτήτης πιτσαρίας, αυτοσυστήνεται ως ηφαιστειακός παρασκευαστής πίτσας. Για να προσφέρει στους τουρίστες… άρτο και θεάματα εγκατέστησε την κουζίνα του στο ηφαίστειο που βρίσκεται στο Νότο της Γουατεμάλας. ψήνει την πίτσα στο σημείο όπου τρέχει η λάβα. Με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, η πίτσα είναι έτοιμη μέσα σε 14 λεπτά!

Ο David Garcia είναι πρώην λογιστής, 34 ετών. Βάζει κλειστά και ανθεκτικά ρούχα και μπότες για να προστατευθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες του ηφαιστείου. Και πηγαίνει στην… ηφαιστειακή κουζίνα του. Εκεί έχει εγκαταστήσει μια χοντρή μακρόστενη μεταλλική πλάκα, όπου απλώνει τη ζύμη του. Στη συνέχεια προσθέτει τα υλικά που τη συνοδεύουν: σάλτσα ντομάτας, κρέας, κρεμμύδι και τυρί. Η πίτσα έχει πάρει το όνομά της από το ηφαίστειο και ονομάζεται πίτσα Pacaya. Μια ευχάριστη γευστική έκπληξη περιμένει τους τουρίστες που πηγαίνουν να επισκεφθούν ένα από τα 3 ενεργά ηφαίστεια της Γουατεμάλας! Η πίτσα ψήνεται μπροστά στα μάτια τους και στη συνέχεια μπορούν να δοκιμάσουν ένα κομμάτι, ζεστής… ηφαιστειακής πίτσας!

Ο David Garcia συνέλαβε την ιδέα πριν από 3 χρόνια περίπου, πριν την κρίση της πανδημίας. Κάποιος θα πίστευε ότι το σκέφτηκε για να κερδίσει τον χαμένο κόσμο και χρόνο, λόγω του μεγάλου πλήγματος που έχει δεχθεί η εστίαση στην εποχή του κορονοϊού. Στην αρχή μαγείρευε σε σπηλιές στο ηφαίστειο και η ιδέα του δεν είχε μεγάλη απήχηση. Χάρη στα social media όμως, δικτυώθηκε και η φήμη του απλώθηκε στα… τουριστικά αξιοθέατα της Γουατεμάλας! Όταν τον προηγούμενο Φεβρουάριο ενεργοποιήθηκε πάλι το ηφαίστειο Pacaya αποφάσισε να ψήνει πάνω στη λάβα προσφέροντας ακόμα καλύτερο θέαμα στους τουρίστες!

Θα αναρωτηθεί κανείς αν είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει. Ναι, είναι! Το ηφαίστειο που ξύπνησε κάνει συχνά εκρήξεις ενώ βρίσκεται υπό στενή επιτήρηση από τις αρχές. Οι κάτοικοι του χωριού που κατοικούν στους πρόποδες του ηφαιστείου βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή εκρήξεων ή… βροχής στάκτης!


Αλλά, η ζωή είναι για τους τολμηρούς!

Δείτε επίσης:
Και όμως υπάρχει σοκολατένιο δωμάτιο ξενοδοχείου εμπνευσμένο από τον Willy Wonka

Σταθμός τρένου στις ΗΠΑ γίνεται εστιατόριο μιας άλλης εποχής

Πού μπορείς να πιεις την «εκρηκτική» μπίρα Κιμ Γιονγκ