Όταν ακούς για συνδυασμό σαλάτας με πίτσα, σίγουρα σκέφτεσαι ότι η σαλάτα σερβίρεται ως συνοδευτικό. Κι όμως, σε μία πιτσαρία η σαλάτα λειτουργεί ως topping.

Η πιτσαρία Abbot’s Pizza στο Λος Άντζελες φτιάχνει τις πιο ιδιαίτερες πίτσες, με επικάλυψη φρέσκιας πράσινης σαλάτας. Ζεστό ζυμάρι πίτσας, που βγαίνει αχνιστό από τον ξυλόφουρνο δηλαδή και πριν φτάσει στο τραπέζι το καλύπτουν με μία γενναιόδωρη ποσότητα ψιλοκομμένης πράσινης σαλάτας με μπόλικο αβοκάντο.

Μάλιστα, για να μην νομίζουν οι πελάτες ότι απλά τρώνε ένα μεγάλο ζεστό κομμάτι ψωμιού με σαλάτα, το ζυμάρι καλύπτεται με κρεμμύδια και μοτσαρέλα πριν μπει στο φούρνο, για να έχει γεύση που θυμίζει πίτσα.

Το αποτέλεσμα μοιάζει σίγουρα πολύ ωραίο και πιο υγιεινό από το να φάει κάποιος μία πίτσα με πολλά τυριά και αλλαντικά. Μας προβληματίζει όμως, ο συνδυασμός της ζεστής βάσης με το μαρούλι. Οι κριτικές που έχει λάβει η συγκεκριμένη πίτσα βέβαια, μας κάνει να πιστεύουμε ότι μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ίσως είναι τόσο νόστιμη που οι πελάτες την τρώνε πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνει να μαραθεί το μαρούλι.