Ένα γεύμα στον κινηματογράφο δεν είναι συνήθως ό,τι πιο προσεγμένο μπορείς να δοκιμάσεις, όμως, στο μακρινό Ντουμπάι φαίνεται πως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά…

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός star σεφ Gary Rhodes, σε συνεργασία με τα Vox Cinemas, ετοίμασε ένα project με το οποίο στοχεύει να δώσει στην κινηματογραφική έξοδο πιο γκουρμέ διάσταση.

VOX-Cinemas

Το ThEATre by Rhodes, όπως ονομάζεται το εν λόγω project, είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, που προσφέρεται στους επισκέπτες του μεγάλου εμπορικού κέντρου “Mall of The Emirates”, σε ένα χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σινεμά. To προσεγμένο φαγητό στο σινεμά είναι μια ιδέα που δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά όμως εδώ οι προτάσεις του σεφ είναι ακόμα πιο εκλεπτυσμένες, ενδιαφέρουσες και ουδεμία σχέση έχουν φυσικά με τα βουτυράτα ποπ κορν και τα συνηθισμένα χοτ ντογκ αφού οι επισκέπτες απολαμβάνουν γκουρμέ σπεσιαλιτέ πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά την κινηματογραφική προβολή.

Όσο για το μενού, περιλαμβάνει επιλογές, που μπορούν να καταναλωθούν εύκολα στο σκοτάδι, όπως finger food, burger με ψωμάκι που έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «λερώνονται» τα χέρια, διάφορα στιλάτα panini με φουά γκρα, βούτυρο τρούφας και βοδινό μπέικον με σάλτσα από σιρόπι σφένδαμου και άλλες παρόμοιες προσεγμένες νοστιμιές που θα κάνουν την προβολή στις πολυτελείς αίθουσες γαστρονομική εμπειρία επιπέδου Michelin.

MIRROR-CO-UK

Ο σεφ επισημαίνει ότι το concept θα λειτουργεί ουσιαστικά βασιζόμενο στα εστιατορικά πρότυπα, ενώ προβλέπεται ότι θα σερβίρονται ημερησίως περίπου 300-500 κουβέρ με στόχο να συνδυάσει αρμονικά το φαγητό με τον κινηματογράφο. Δηλώνει επίσης ότι θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος αν κατορθώσει να κάνει τους επισκέπτες να ξεχνούν την ταινία που παρακολουθούν έστω και για 10 δευτερόλεπτα καθώς δοκιμάζουν τα πιάτα του.

Το μελλοντικό πλάνο της Vox Cinemas περιλαμβάνει επέκταση του ThEATre και σε άλλες τοποθεσίες, όπως στο «Yas Mall» και τους «Nation Towers» στο Άμπου Ντάμπι.