Η Άνοιξη φέτος δεν «στόλισε» μόνο τα δέντρα γύρω μας με άνθη, αλλά και τα macarons (μακαρόν), αφού όπως φαίνεται οι ζαχαροπλάστες εμπνέονται από την εποχή και τους δίνουν ευφάνταστα χρώματα και λουλουδάτα σχέδια.

Τα ντελικάτα μακαρόν ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη φίνα γεύση τους, που εναλλάσετε ανάλογα με τη γέμιση τους, αλλά και με τα διαφορετικά χρώματα που τους δίνουν οι ζαχαροπλάστες και πραγματικά, τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Αυτή την εποχή όμως, φαίνεται ότι θέλουν να μας εντυπωσιάσουν ακόμη περισσότερο, διακοσμώντας τα γλυκά και με ανοιξιάτικα μοτίβα.

Μία ματιά στο timeline μας στο Instagram αυτή την περίοδο, αρκεί για να δούμε δεκάδες φωτογραφίες από χαριτωμένα μακαρόν με ανοιξιάτικο στυλ, με το hashtag #springmacarons που τα συνοδεύει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τελευταία. Ανάμεσα τους βρίσκουμε μακαρόν διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια και μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι απλά ζωγραφισμένα με γλάσο πάνω στη μαρέγκα, αλλά είναι ανάγλυφα, φτιαγμένα επίσης από μαρέγκα ή ζαχαρόπαστα.

Δίπλα τους και ανοιξιάτικα μακαρόν που δεν είναι απλά ζωγραφισμένα με το ανάλογο μοτίβο, αλλά στη μαρέγκα έχει δοθεί ιδιαίτερο σχήμα, όπως λουλούδι αλλά και… πασχαλίτσα. Και επειδή το Πάσχα δεν απέχει πολύ, στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε και μακαρόν – πασχαλινά λαγουδάκια ή μακαρόν που θυμίζουν φωλιές και πάνω τους έχουν τοποθετήσει μικρά σοκολατένια αυγά.

Από μία φωτογραφία μπορεί να μην γίνεται να εγγυηθούμε για τη γεύση τους, σίγουρα όμως είναι απολαυστικό απλά και μόνο να τα κοιτάμε. Άλλωστε, όπως τα περισσότερα food trends που βρίσκουμε στα social media, έχουν φτιαχτεί για να μας εντυπωσιάζουν κυρίως με την εικόνα τους.

Δείτε σε βίντεο πώς φτιάχνονται τα μακαρόν – πασχαλίτσα:

Φωτογραφία ανοίγματος: Maddie Brehm / Instagram (@maddiebrehm)

Δείτε επίσης:
Cinnamon Flop: Η οικογενειακή συνταγή που έγινε viral

Φτιάχνουμε το απίστευτα σοκολατένιο κέικ της Ματίλντα

Κέικ σοκολάτας σε κούπα με 3 μόνο υλικά!