Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη με προτάσεις φαγητών και ποτών που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό! Κάποια τα δοκιμάσαμε, άλλα δυστυχώς ή ευτυχώς σερβίρονται αποκλειστικά στο εξωτερικό, αλλά σε κάθε περίπτωση πάντα τα αναζητάμε για να ξέρουμε και οτιδήποτε «τρελό» συμβαίνει στο χώρο της γαστρονομίας.

Καθημερινά εντοπίζουμε δεκάδες παράξενες ειδήσεις για νέα προϊόντα, υπηρεσίες αλλά και ειδήσεις γύρω από τον κόσμο του φαγητού, και φροντίζουμε να σας τα παρουσιάζουμε μέσα από την κατηγορία Παράξενα. Το 2019 ήταν μια πολύ πλούσια χρονιά από άποψη παράξενων γαστρονομικών ειδήσεων, αυτά όμως που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα φαγητά και τα ποτά που κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες. Και τι δεν είδαμε -υβρίδια που συνδυάζουν 2 φαγητά σε ένα, παγωτά με τις πιο ασυνήθιστες γεύσεις, ποτά φτιαγμένα με παράδοξα υλικά… Ξεχωρίσαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε τα πιο παράξενα όλων!

Η τάση με τα υβρίδια δεν έχει τέλος!
Οι σεφ λατρεύουν τα υβρίδια φαγητών και γλυκών και δεν σταματούν να πειραματίζονται με ασυνήθιστους συνδυασμούς. Τη χρονιά που πέρασε 4 ήταν αυτά που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση. Το Croiffle που κυκλοφόρησε στη Νέα Υόρκη, συνδυάζοντας το κρουασάν με τη βάφλα. Η Bagelizza  που έφτιαξαν στις αρχές Φεβρουαρίου στο Λονδίνο για να γιορτάσουν την εθνική Ημέρα Πίτσας της Μ. Βρετανίας, με το υβρίδιο να συνδυάζει την πίτσα με τα bagels. Το Burgerrito ή αλλιώς burger τυλιγμένο σε πίτα, σαν burrito. Και τέλος, το Croncha, που συνδυάζει γαλλικό και μεξικάνικο street food, με το γαλλικό κρουασάν να γίνεται ένα με το γλυκό μεξικάνικο ψωμί concha.

Συνδυασμοί που προκαλούν εφιάλτες!
Υβρίδια ακριβώς δεν τα λες, αν και στη δική τους περίπτωση έχουν «παντρευτεί» μεταξύ τους υλικά που φαινομενικά δεν ταιριάζουν. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε. Ο λόγος για το σάντουιτς με πίκλα αντί για ψωμί που για εμάς είναι ίσως το πιο αηδιαστικό σάντουιτς του κόσμου, αλλά και το Μπανάνα Σπλιτ που αντί για μπανάνα βάζουν πίκλα αντί για ψωμί.Σωστά διαβάσατε, παγωτό και πίκλες μαζί! Ένα ακόμη σάντουιτς που μας προβλημάτισε, ήταν το καλοκαιρινό σάντουιτς με μπριζόλα… καρπουζιού, για vegans! Τέλος, αξέχαστη θα μας μείνει και η συνήθεια κάποιων να βάζουν στο γάλα αναψυκτικό.

Σνακ από ασυνήθιστα υλικά
Θα πιστεύατε ποτέ ότι τα ρεβίθια μπορούν να γίνουν γλυκό; Και όμως, στις ΗΠΑ κυκλοφορεί ένα ασυνήθιστο σνακ με ρεβίθια με επικάλυψη σοκολάτας! Δίπλα τους και τα επίσης παράξενα, αν και αλμυρά αυτή τη φορά, crisps από κουνουπίδι και αβοκάντο, για όσους θέλουν να μασουλάνε τραγανά chips αλλά να μην αισθάνονται τύψεις μετά ότι χαλάνε τη διατροφή τους. Από τους περίεργους συνδυασμούς δεν ξέφυγε ούτε και το παραδοσιακό συνοδευτικό των αλμυρών σνακ, η μαγιονέζα, που την περίοδο του Πάσχα πέρυσι την είδαμε να κυκλοφορεί και με γεύση σοκολατένιου αβγού! Τέλος, το αβοκάντο στα σνακ ήταν για μία ακόμη χρονιά η κυρίαρχη τάση, φτάνοντας να μπει ακόμη και σε… στικ για πιο εύκολο άπλωμα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Παγωτά που δύσκολα θα δοκιμάζαμε
Στα παγωτά έχουμε τεράστια αδυναμία και δύσκολα θα μπορούσαμε να τους αντισταθούμε. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για όλες τις γεύσεις που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ξεκινώντας από το παγωτό με σκωτσέζικο haggis ή αλλιώς αρνίσιο στομάχι γεμιστό με ψιλοκομμένα εντόσθια, βρώμη και μπαχαρικά και συνεχίζοντας με το παγωτό από γάλα εντόμων που μάλιστα θεωρείται και νόστιμο αλλά και υγιεινό, το παγωτό με γεύση αστακού που μάλιστα περιέχει σκόρδο, βούτυρο, πικάντικο μίγμα μπαχαρικών, καθώς και το παγωτό με blue cheese και καραμελωμένα καρύδια. Δίπλα τους, τα επίσης παράξενα παγωτά με γεύση μουστάρδα, αλλά και με γεύση hot dog που επίσης περιέχει μουστάρδα, αλλά και λουκάνικο.

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις…
Αναζητάς ένα ποτό που θα σε εκπλήσσει κάθε φορά με τη γεύση, το χρώμα, τα υλικά παρασκευής ή την ποσότητα του και, φυσικά, θα σου δίνει τέλειες λήψεις για να ανεβάζεις στα social media; Δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα στο ροζ κρασί από… δάκρυα μονόκερου ή μια ροζέ βότκα με κρασί που επιβεβαιώνουν ότι το ροζ χρώμα συνεχίζει να κυριαρχεί σε φαγητά και ποτά! Άφωνους μας άφησε επίσης η βότκα που παράγεται με διοξείδιο του άνθρακα (προφανώς είναι ασφαλής προς κατανάλωση), καθώς και το ουίσκι με φιστικοβούτυρο που ξεκίνησε από signature σφηνάκι σε μπαρ και πλέον, κυκλοφορεί εμφιαλωμένο προς πώληση.

Για όσους πάλι αποφεύγουν το αλκοόλ, έχουμε και παράξενα ροφήματα, όπως το γάλα μπανάνας που έρχεται να δημιουργήσει νέα τάση στα φυτικά γάλατα μετά τους ξηρούς καρπούς, καθώς και ένα γιγαντιαίο ρόφημα ζεστής σοκολάτας, βάρους 9 κιλών! Προφανώς δεν είναι κάτι που μπορεί να πιει κάποιος μόνος του, όσο και αν αγαπάει τη σοκολάτα.