Αν το κρέας που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε εργαστήρια είναι η τροφή του μέλλοντος, σε λίγο καιρό θα μπορούν όλοι να πάρουν μία γεύση και μάλιστα, μέσα από το μενού μιας πολύ γνωστής αλυσίδας εστιατορίων.

Η KFC, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent ξεκίνησε συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία βιοτεχνολογίας «3D Printing Solutions», η οποία παράγει εκτυπωτές και υλικά για τρισδιάστατη βιολογική εκτύπωση, με τον τίτλο του project να είναι «Κρέας του μέλλοντος». Ειδικότερα, πρόκειται να δημιουργήσουν από κοινού τα πρώτα nuggets κοτόπουλου που θα έχουν φτιαχτεί εξ ολοκλήρου εντός εργαστηρίου.

Οι εργαστηριακές κοτομπουκιές θα φτιαχτούν με πραγματικά ζωικά κύτταρα και φυτικά υλικά, με την KFC να παρέχει το ψωμί, τα μπαχαρικά και τα υλικά που δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση στις κοτομπουκιές της. Η ρώσικη εταιρεία πάλι στοχεύει να αναδημιουργήσει επακριβώς τη γεύση και την υφή του κανονικού κοτόπουλου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη χρήση ζωικών προϊόντων.

Η αλυσίδα εστιατορίων, που αναμένει ότι το πρώτο προϊόν θα είναι έτοιμο για δοκιμή το φθινόπωρο του 2020, δηλώνει ότι το νέο προϊόν θα αφαιρέσει τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή γεωργία, δημιουργώντας ένα πιο καθαρό τελικό προϊόν. Προσθέτουν δε ότι το κρέας που κατασκευάζεται στο εργαστήριο, θα μειώσει επίσης την κατανάλωση ενέργειας, χωρίς παράλληλα να βλάπτει κανένα ζώο.

Ωστόσο, καθώς για το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιούνται κύτταρα πουλερικών, δεν είναι ούτε vegan ούτε χορτοφαγικό.

Δείτε επίσης:
Vegan μπριζόλες από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Vegan burger με… κρέας διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου

Κι όμως, αυτή η μπριζόλα δεν είναι κρέας!