Οι Νεοζηλανδοί βρήκαν τον πιο παράξενο τρόπο να δείξουν την αγάπη τους για τα noodles, δημιουργώντας ένα γλυπτό προς τιμήν τους.

Τα ασιατικά ζυμαρικά φαίνεται ότι γνωρίζουν μεγάλες δόξες και στη Νέα Ζηλανδία, όπου υπάρχει ένα γλυπτό που παριστάνει δύο μεγάλα chopsticks τα οποία συγκρατούν μία γενναιόδωρη θα λέγαμε «μπουκιά» από noodles. Το γλυπτό φέρει τον τίτλο OnDo και είναι δημιουργία του Κορεατικής καταγωγής Νεοζηλανδού καλλιτέχνη Seung Yul Oh. Αξιοσημείωτο είναι και ότι στη βάση του περιβάλλεται από πορτοκαλί οικοδομικό φράχτη, που στόχο έχει να δηλώσει ότι το έργο είναι ανολοκλήρωτο, ως καυστικό σχόλιο του γλύπτη απέναντι στις συνεχιζόμενες εργασίες οδοποιίας στην περιοχή.

Το OnDo είχε διχάσει τους Νεοζηλανδούς το 2015, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Ωστόσο, φαίνεται ότι η γνώμη των υποστηρικτών του υπερίσχυσε και έτσι, μετά και από διαδικασίες συντήρησης, στήθηκε ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο στον δρόμο από το αεροδρόμιο του Όκλαντ προς τη συνοικία Central Business District, ανάμεσα σε δέντρα, μαγαζιά, κορεάτικα και βιετναμέζικα ρεστοράν. Το λες και ταιριαστό σημείο για το συγκεκριμένο γλυπτό.