Τα pancakes έχουν προστεθεί και στις δικές μας αγαπημένες επιλογές για πρωινό – brunch. Αναζητώντας λοιπόν νέες ιδέες για pancakes, πέσαμε πάνω στην παράξενη πρόταση ενός εστιατορίου, όπου τις φτιάχνουν με μπίρα.

Το μεξικάνικο εστιατόριο Newyorktitlan, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, πρωτοτυπεί προσθέτοντας στο μίγμα για τα pancakes του μπίρα. Πώς κάνουμε εμείς για το κουρκούτι για τα τηγανητά κολοκυθάκια; Κάτι ανάλογο, αλλά για τηγανίτες πρωινού.

Τα pancakes μπίρας φτιάχνονται με αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, ασπράδια αβγών χτυπημένα σε μαρέγκα και μπίρα. Σερβίρονται δε, με μία μπάλα παγωτό με γεύση μπίρα και σιρόπι επίσης από μπίρα. Πολύ δυνατά έτσι;

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Newyorktitlan, Julio Jiménez, είναι μεγάλος λάτρης του ζύθου και έτσι αποφάσισε να βάλει τη γεύση του αγαπημένου του ποτού και στα pancakes που σερβίρει. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που πρωτοτυπεί, μιας και στο παρελθόν έχει βάλει στο μενού του pancakes με γεύση ποπ κορν και καπνιστό μπέικον ή ακόμα και με ακρίδες!