Οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες του κόσμου δεν σερβίρονται στη Γαλλία ούτε στο Βέλγιο αλλά σε ένα εστιατόριο στη Ν. Υόρκη, το Serendipity 3 και κοστίζουν 170 δολάρια!
Πώς παρασκευάζονται αυτές οι πατάτες πολυτελείας; Προφανώς με πολύ ακριβά υλικά! Ανάμεσά τους η σαμπάνια, το ξίδι σαμπάνιας αλλά και το λίπος χήνας! Ωστόσο το πιο πολυτελές από όλα τα υλικά παρασκευής τους δεν είναι άλλο από την τρούφα! Υπάρχει τρούφα σε τρεις διαφορετικές υφές. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει λάδι τρούφας και φρέσκες καλοκαιρινές τρούφες, ενώ η σος μορνέ που συνοδεύει τις πατάτες είναι μαγειρεμένη με τρούφες!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτές τις πατάτες; Ήταν… μετα-λοκντάουν έμπνευση των δυο σεφ του εστιατορίου Frederick Schoen-Kiewert και Joe Calderone. Όπως όλα τα εστιατόρια, έτσι και το δικό τους, έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των έκτακτων μέτρων στην εστίαση που επέβαλε η πανδημία. Όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τα μέτρα και να ανοίξει τα εστιατόρια, οι δυο σεφ ήθελαν να κάνουν ένα θριαμβευτικό come-back στην αγορά!

Έτσι εμπνεύστηκαν αυτό το πιάτο, μετατρέποντας τις τηγανητές πατάτες σε πιάτο πολυτελείας! Απ’ ο,τι φαίνεται, έχουν πετύχει τον σκοπό τους καθώς συζητιούνται σε όλον τον κόσμο ενώ για να φάει κάποιος τις πατάτες από… χρυσάφι χρειάζεται να βρίσκεται στην αναμονή για 8-10 εβδομάδες!

Δείτε επίσης:
Γιατί οι τηγανητές πατάτες δεν τρώγονται κρύες;

Νέο ρεκόρ Γκίνες -στη Νάξο- μεγαλύτερης μερίδας με τηγανητές πατάτες!

Ένα κομμάτι από αυτήν την τρούφα μπορεί να κοστίσει έως και 500 δολάρια!