Αυτή είναι μια ερώτηση που τουλάχιστον μέχρι σήμερα τη θεωρούσαμε άτοπη, όμως η τεχνολογία έρχεται και εδώ να αλλάξει τα δεδομένα με έναν αποχυμωτή που φτιάχνει χυμούς εμπνευσμένους από… τραγούδια.

Ο λόγος για τον «Squeeze Music» αποχυμωτή κατασκευάζεται από την ιαπωνική εταιρεία Nomura και λειτουργεί αναλύοντας τη μουσική και πιο συγκεκριμένα τα συναισθήματα που υποδηλώνει όπως χαρά, ρομαντισμός, λύπη κ.ά. Στη συνέχεια, με βάση αυτά τα συναισθήματα, συνδυάζει και τις ανάλογες γεύσεις όπως γλυκιά, πικρή ή ξινή. Είναι σίγουρα μια αντικειμενικά περίεργη ιδέα (για να μην πούμε τρελή) όμως αν το καλοσκεφτείτε, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία δοκιμής της γεύσης που μπορεί να έχει ένα μουσικό κομμάτι ή τουλάχιστον του τρόπου που ένας υπολογιστής αντιλαμβάνεται τη μουσική. Για να πούμε και την αλήθεια μας, μάς ιντριγκάρει κάτι τέτοιο γιατί θα θέλαμε να δούμε τι γεύση έχει ένα κλασικό ελληνικό λαϊκό κομμάτι, ένα κομμάτι του νέου κύματος, ένα χορευτικό ή κάποιο από το jazz, rock ‘n roll ή funk ρεπερτόριο.

Taste-your-favorite-song-with-this-innovative-juicer-Dancing-Astronaut

Ο αποχυμωτής αποδίδει συνολικά πέντε διαφορετικά συναισθήματα που αντιστοιχούν στις πέντε βασικές γεύσεις. Ένας από τους κατασκευαστές, ο Akinori Goto δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό ενός μουσικού φεστιβάλ όπου θα μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία του συνδυασμού της μουσικής που θα ακούτε με ό,τι πίνετε».

Δείτε επίσης
Η «Lady Gaga του φαγητού» φτιάχνει απίστευτα ζυμαρικά!