Ελβετός αρτοποιός εμπνεύστηκε από την πολιτική επικαιρότητα και από την προεδρική σύνοδο κορυφής ΜπάιντενΠούτιν και φτιάχνει το «Κέικ της Ειρήνης».

Με τις λέξεις «Peace of Cake» δίπλα σε σημαίες και σύμβολα από τις δύο χώρες το κέικ έγινε viral. Βέβαια, πέρα από την εμφάνιση και το εσωτερικό του κέικ ήταν τέτοιο για να τιμήσει την γαστρονομική παράδοση και των δύο χωρων. Η γέμιση ήταν μισή από μέλι για να τιμήσει τη ρωσική παράδοση και μισή red velvet, αγαπημένη γεύση των Αμερικανών.

«Μπορείτε να το αντιληφθείτε είτε ως «Κέικ της Ειρήνης» ή πάλι ως «πανεύκολο (piece of cake)», δήλωσε η Όλγα Τζόνσον, ιδιοκτήτρια του Christie’s Bakery στη Γενεύη. «Το πλάνο δεν είναι να πουλήσουμε το κέικ αλλά να γίνει κάτι σαν σουβενίρ. Αλλά δεχτήκαμε τόσο θετικά σχόλια και πολλοί άνθρωποι παραγγέλνουν και το ζητούν» πρόσθεσε σημειώνοντας πως είχε εξαντληθεί την Τρίτη και θα έφτιαχναν καινούρια.

Η Όλγα Τζόνσον έχει Ρώσους γονείς, αλλάι είναι παντρεμένη με Αμερικανό, είπε ότι ελπίζει ότι το κέικ θα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν και να νιώθουν χαλαροί. «Όλοι ελπίζουμε σε μια ειρηνική σύνοδος κορυφής και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και θετικό. Οπότε ελπίζουμε σε αυτό και νομίζω ότι η Γενεύη και ο κόσμος όλος το θέλει αυτό» είχε πει πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν.

Δείτε επίσης:
Πώς μια μπίρα έφερε τον πανικό στην Εθνική Σουηδίας;

Φούρνος φτιάχνει μπισκότα σε χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ και γίνεται viral

Παράγγειλε τηγανητό κοτόπουλο και της ήρθε τηγανητή πετσέτα!