Σίγουρα ακούγοντας πως υπάρχει «χαβιάρι» από λάιμ μας φαίνεται περίεργο, ωστόσο πράγματι υπάρχει.

Πρόκειται για το Αυστραλιανό φίνγκερ λάιμ (Finger lime-Citrus australasica), συγγενικό είδος του γνωστού μοσχολέμονου. Ωστόσο, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι πως ο καρπός του είναι γνωστός σαν «λεμονοχαβιάρι» ή χαβιάρι από λάιμ, επειδή οι κύστες της σάρκας του μοιάζουν με χαβιάρι.

Αυτό το ιδιαίτερο φρούτο ευδοκιμεί σε πεδινά, τροπικά δάση και συναντάται συνήθως στη Νέα Ουαλία και στην Αυστραλία. Ο καρπός του είναι κυλινδρικός και διαθέτει αρκετές χρωματικές παραλλαγές, όπως κόκκινο και μωβ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pen and Palate – Chris Stephan (@penpalate) on

Το φίνγκερ λάιμ διακρίνεται από όξινη γεύση και χρησιμοποιείται σε διάφορες παρασκευές, είτε μόνο το εσωτερικό του είτε και η φλούδα, που αξιοποιείται ως μπαχαρικό για να προσδώσει άρωμα σε πολλά φαγητά. Μάλιστα αποτελεί ένα από τα συστατικά, που χρησιμοποιούν στα καλά εστιατόρια, ξεχωρίζοντας για την υφή του πολτού του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το φίνγκερ λάιμ εξακολουθεί να θεωρείται σπάνιο εσπεριδοειδές, καθώς η παραγωγή του είναι μια απαιτητική διαδικασία που θέλει προσοχή για να δώσει την απαιτούμενη σοδειά. Πολλοί μάλιστα από τους καρπούς των δέντρων δεν είναι κατάλληλοι για βρώση ή πώληση, γεγονός που εκτοξεύει την τιμή τους. Τέλος, η τιμή του στην χονδρική είναι περίπου 100€ το κιλό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by lime caviar (@lime_caviar) on

Διαβάστε ακόμη:
Κυκλοφορεί βότκα φτιαγμένη από τουλίπα και νερό

Κυκλοφορούν αυτοκόλλητα με άρωμα μπέικον που σε βοηθούν να κόψεις… το κρέας

Μπουκάλι μπίρας φτιαγμένο αποκλειστικά από χαρτί