Τα στοιχειωμένα σπίτια είναι αγαπημένο θέμα του Hollywood και οι Αμερικανοί είναι τόσο fans ώστε μετέφεραν το concept του στοιχειωμένου σπιτιού από τη μεγάλη οθόνη στα τραπέζια ενός εστιατορίου.

haunted-house-restaurant

Το όνομα αυτό Haunted House restaurant (πώς αλλιώς;) και αν είσαι αρκετά τολμηρός για να το επισκεφτείς βρίσκεται στην Οκλαχόμα. Συγκεκριμένα, το βρίσκεις σε μια αγροτική τοποθεσία, αθέατο από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι μακρύς, στενός και οι δύο πλευρές του καλύπτονται από ψηλά δέντρα.

Η ιστορία που το “στοιχειώνει” έχει σχέση με τους αρχικούς ιδιοκτήτες του, τον συνταξιούχο έμπορο αυτοκινήτων Martin Carriker, τη γυναίκα του Clara και τη θετή του κόρη Margaret Pearson. Ο Martin βρέθηκε δολοφονημένος από σφαίρα τον Ιούνιο του 1963 και η κόρη της γυναίκας του κατηγορήθηκε για το φόνο. Λίγο πριν τη δίκη της Margaret η μητέρα της πέθανε επίσης. Η Margaret τελικά αθωώθηκε, ωστόσο όταν επέστρεψε στο σπίτι καταρρακωμένη από το θάνατο των δικών της καθώς και από την κατηγορία ότι ευθυνόταν για το φόνο του πατριού της, σε συνδυασμό με οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν σε κατάσχεση του σπιτιού αυτοκτόνησε πριν χρειαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι, ενώ ο πραγματικός ένοχος για τη δολοφονία του Martin δεν βρέθηκε ποτέ.

602992_559411010790291_1636392351_n

Σας εξάπτει το ενδιαφέρον; Το ίδιο ένιωσαν και οι τωρινοί ιδιοκτήτες του που αποφάσισαν να μετατρέψουν το απομονωμένο σπίτι με το νοσηρό παρελθόν σε εστιατόριο. Έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν όσο γίνεται την αυθεντική εικόνα του σπιτιού, κρατώντας ακόμη και τις φωτογραφίες της οικογένειας Carriker κρεμασμένες στους τοίχους και για να ιντριγκάρουν ακόμη περισσότερο όσους θέλουν να νοιώσουν την αίσθηση του στοιχειωμένου έχουν τυπώσει φυλλάδια όπου περιγράφουν τη μακάβρια ιστορία πίσω από το Haunted House restaurant.

Οι κριτικές για το φαγητό τους δε θα χαρακτηρίζονταν διθυραμβικές αν και οι περισσότεροι το επισκέπτονται ελπίζοντας να ζήσουν σκηνές από ταινίες τρόμου με πόρτες που ανοιγοκλείνουν μόνες και κραυγές που ακούγονται από το πουθενά. Συμβουλή μας; Να είσαστε μεγάλη παρέα, όπως αποδεικνύουν οι δεκάδες ταινίες τρόμου που έχουμε δει όσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιβίωσης σε ένα στοιχειωμένο σπίτι.

info
www.hauntedhouserestaurant.com