Η βραδινή έξοδος με την παρέα είθισται να συνδυάζεται με ποτά μέχρι τελικής πτώσης. Όχι πια, όμως, καθώς υπάρχει ένας μικρός φίλος που μας βοηθάει να παραμένουμε νηφάλιοι ή τουλάχιστον να πίνουμε όσο αντέχουμε.

Δεν μιλάμε για τον υπεύθυνο της παρέας που δεν πίνει για να μπορεί να οδηγήσει μετά, ενώ οι υπόλοιποι γύρω του πίνουν όσο αντέχουν και κάτι παραπάνω. Ο νέος φίλος που υπόσχεται να μας κρατάει νηφάλιους είναι απλά ένα βραχιόλι.

Ο λόγος για το Vive, το έξυπνο βραχιόλι που δημιούργησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το οποίο όχι μόνο ειδοποιεί όταν τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο, αλλά ενημερώνει και τους υπόλοιπους της παρέας ότι μάλλον έχει έρθει η ώρα να τελειώσει το πάρτι.

Η λειτουργία του βασίζεται σε αισθητήρες και σε μία μορφή δονήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το βραχιόλι συνδέεται με μια εφαρμογή για smartphone και από τη στιγμή που αρχίζουμε να πίνουμε το βραχιόλι δονείται ανά περιόδους. Σε κάθε δόνηση αυτός που το φοράει θα πρέπει να το πιέζει, δίνοντας έτσι σήμα στην εφαρμογή ότι είναι καλά. Εάν όμως δεν πιέσει το βραχιόλι, η εφαρμογή αντιλαμβάνεται ότι μάλλον δεν είναι πλέον νηφάλιος και ειδοποιεί τους υπόλοιπους της παρέας μέσω των social media ώστε να τον…μαζέψουν και να βεβαιωθούν ότι είναι όλα καλά.