Στη δίαιτα δε μετράει μόνο τι τρως αλλά και πόσο τρως. Επειδή όμως κανείς δεν θέλει κάποιον δίπλα του να του μετράει τις μπουκιές, υπάρχει το θαυματουργό πιρούνι HAPIfork.

Με σύνθημά του “τρώτε αργά, χάστε βάρος, αισθανθείτε υπέροχα” το HAPIfork μπαίνει στην κουζίνα και υπόσχεται να κάνει την απώλεια βάρους παιχνιδάκι. Η δημιουργία του βασίστηκε στις έρευνες σύμφωνα με τις οποίες όταν κάποιος τρώει αργά χάνει πιο εύκολα βάρος, καθώς το αίσθημα του κορεσμού χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να επέλθει, άρα όσο πιο αργά τρώμε τόσο λιγότερο φαγητό καταναλώνουμε.

hapifork

Το HAPIfork λοιπόν είναι ένα ηλεκτρονικό πιρούνι που μας βοηθάει να παρακολουθούμε τις μπουκιές μας, ειδοποιώντας μας με φωτεινές λυχνίες και απαλές δονήσεις όταν τρώμε πολύ γρήγορα. Κάθε φορά που παίρνουμε μία πιρουνιά από το πιάτο, το πιρούνι την καταγράφει μετρώντας πόσες πιρουνιές παίρνουμε ανά λεπτό, τα χρονικά διαστήματα που μεσολαβούν από πιρουνιά σε πιρουνιά καθώς και πόση ώρα διαρκεί κάθε γεύμα. Κατόπιν οι πληροφορίες αυτές ανεβαίνουν μέσω usb ή bluetooth στην σελίδα του HAPIfork.com για να παρακολουθούμε την πρόοδό μας.

Στα πλεονεκτήματα του HAPIfork είναι και η μείωση των προβλημάτων πέψης, μιας και όταν κάποιος τρώει αργά και μασάει καλύτερα την τροφή του κάνει τη διαδικασία της πέψης πιο εύκολη.

Το HAPIfork κυκλοφορεί σε 5 συνδυασμούς χρωμάτων -ασημί με μαύρο, ασημί με λευκό, ασημί με μπλε, ασημί με ροζ και ασημί με πράσινο- για να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο με τα πιάτα μας. Μπορούμε να το αγοράσουμε online στη διεύθυνση www.hapi.com, στην τιμή των 99 δολαρίων ή περίπου 80 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι η τιμή του τσιμπάει λίγο…

info
www.hapi.com