Κάποιοι αναζητούν την απόλυτη χλιδή ακόμη και στις πιο απλές απολαύσεις τις ζωής. Μετά το hot dog των 100 ευρώ, σειρά έχει το burger των περίπου 1.390 ευρώ.

Αν σε εξέπληξε δυσάρεστα η πρότασή του για δείπνο επετείου με burgers πριν τα βάψεις μαύρα ρώτα τι burger εννοεί. Γιατί εάν πρόκειται γι’ αυτό που σερβίρει το εστιατόριο Honky Tonk του Λονδίνου, ετοιμάσου να γευτείς το πιο ακριβό burger του κόσμου.

glamburger

Ονομάζεται «Glamburger» και όχι τυχαία, αφού τα φύλλα χρυσού με τα οποία είναι ντυμένο το ψωμάκι το κάνουν να λάμπει από μακριά. Η πολυτέλεια δεν σταματάει όμως εκεί. Η κάθε μπουκιά περιλαμβάνει ένα μπιφτέκι από βόειο κρέας Wagyu και κρέας ελαφιού, μπρι με μαύρη τρούφα, αστακό σιγοβρασμένο σε ιρανικό σαφράν, μπέικον, χαβιάρι Beluga και αβγό πάπιας. Όσο για την τιμή του; Μόλις £1.100, κάτι λιγότερο δηλαδή από 1.390 ευρώ.

Η ιδέα για το Glamburger ανήκει στην ιστοσελίδα Groupon, ενώ δημιουργός αυτού του burger – κοσμήματος (λόγω χρυσού και τιμής, για τη γεύση δεν έχουμε προσωπική εμπειρία) είναι ο chef του εστιατορίου Honky Tonk, Chris Large.