Ανακαλύψαμε ένα μενού για afternoon tea στο Λονδίνο που περιλαμβάνει λαχταριστά εδέσματα τα οποία ακολουθούν μία ιδιαίτερη λογική σερβιρίσματος και για να προετοιμαστεί χρειάζεται 3 μέρες.

Το Dominique Ansel Bakery σερβίρει καθημερινά στον λουλουδένιο κήπο του ένα πραγματικά εντυπωσιακό afternoon tea, όπου την παράσταση κλέβουν οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που συνοδεύουν το τσάι. Το κεντρικό του θέμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο κήπος, αφού τα εδέσματα να παίρνουν τη μορφή σπόρων που φυτρώνουν και ανθίζουν. Μπερδευτήκατε; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Ο executive pastry chef James Clarke φτιάχνει αλμυρά και γλυκά εδέσματα τα οποία στη μορφή τους μοιάζουν με σπόρους οι οποίοι περνούν από διάφορα στάδια μέχρι να «ανθίσουν». Μάλιστα τοποθετούνται με αυτή τη σειρά σε μία τετραώροφη βάση, όπου στη βάση βρίσκονται τα αλμυρά που μοιάζουν με το σπόρο όταν βγαίνει από το χώμα και επάνω βρίσκονται τα γλυκά που είναι διακοσμημένα σαν λουλούδια ανθισμένα.

Δίπλα τους και ένα πιατάκι με «φράουλες», που στην πραγματικότητα είναι τρούφες γεμιστές με clotted cream (το κλασικό βρετανικό συνοδευτικό για τα scones) και μαρμελάδα φράουλα, τις οποίες οι πελάτες καλούνται να σπάσουν και να αλείψουν πάνω στο scone τους. Μάλιστα, τα scones μπορεί να είναι τα λιγότερο εντυπωσιακά στο μάτι, σε σχέση με όλη αυτή την κατασκευή από εδέσματα, ωστόσο είναι αυτά στα οποία αφιερώνουν περισσότερο χρόνο, αφού απαιτούν 3ήμερη προετοιμασία.

info
www.dominiqueansellondon.com Κόστος afternoon tea: £42 / άτομο.