Εάν είσαι, όπως και εμείς, φανατικός θαυμαστής του κρεμώδους, λαχταριστού αβοκάντο, φρόντισε να μην έχει λήξει το διαβατήριό σου γιατί θα το χρειαστείς!

Το 2017 μοιάζει ήδη καλύτερο από το 2016 στο άκουσμα πως σύντομα θα ανοίξει ένα εστιατόριο που θα σερβίρει τα πάντα που έχουν σχέση με το αβοκάντο! Το νέο εστιατόριο θα ανοίξει στη γειτονιά De Pijp του Άμστερνταμ και εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να φτιάχνουμε βαλίτσες!

avocado5

avocaderia

“Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Ο μόνος κανόνας είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το πράσινο σούπερ φρούτο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε όλα μας τα πιάτα”, δήλωσαν σε ολλανδική εφημερίδα οι ιδιοκτήτες του “The Avocado Show”, Julien Zaal, Ron Simpson και Jaimie van Heije. Μπορεί ακόμα να μην έχει αποκαλυφθεί ολόκληρο το μενού του εστιατορίου, ωστόσο, μέσω των σελίδων του εστιατορίου στα κοινωνικά δίκτυα έχουμε ενημερωθεί πως πέρα από το κλασικό ψωμί με αβοκάντο, το γνωστό avocado toast και τις γνωστές παραλλαγές του, το εστιατόριο θα σερβίρει και μπέργκερ που αντί για ψωμί θα έχουν αβοκάντο, αλλά και λαχταριστά milkshakes σοκολάτας με το αγαπημένο μας φρούτο.

avocaderia1

Και η αβοκαντομανία συνεχίζεται! Ένα παρόμοιο μαγαζί με το όνομα “Avocaderia” αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον ερχόμενο Φεβρουάριο και στη Νέα Υόρκη. Η διαφορά του από εκείνο της Ολλανδίας είναι πως στο συγκεκριμένο μαγαζί κάνεις την παραγγελία σου μέσω εφαρμογής στο κινητό σου και στη συνέχεια την παραλαμβάνεις από το κατάστημα. Δυστυχώς και τα δύο είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά μας, οπότε μάλλον θα πρέπει να αρκεστούμε στις απολαυστικές φωτογραφίες και στις συνταγές που σας δίνουμε παρακάτω για να το απολαύσετε στο σπίτι!

Αν βέβαια προτιμάτε τις σπιτικές λιχουδιές, σάς έχουμε μερικές πολύ special συνταγές από τους σεφ του olivemagazine.gr

Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά
Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο
Club sandwich με κοτόπουλο, μπέικον και αβοκάντο
Smoothie αβοκάντο – λάιμ – πράσινο τσάι
Χοιρινά σουβλάκια σερβιρισμένα με γουακαμόλε
Σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες

Δείτε και σε video ΕΔΩ τον Ηλία Μαμαλάκη να μάς δείχνει πώς κάνουμε το καθάρισμα του αβοκάντο παχνιδάκι!

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι έχουμε και στην Αθήνα το δικό μας Avocado restaurant, το οποίο μπορεί να μην είναι avocado-only εστιατόριο, αλλά είναι το πρώτο αμιγώς vegetarian και vegan εστιατόριο με άποψη (Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878, www.avocadoathens.com).