«Το νερό νεράκι» θα πουν οι Άγγλοι στο Λονδίνο, αφού στο μπαρ του διάσημου πολυκαταστήματος Selfridges στην οδό Oxford θα σερβίρουν αποκλειστικά… νερό!

Τέρμα τα κοκτέιλ, οι μπιρίτσες και το κρασί! Μεταλλικό, sparkling ή deluxe νεράκι θα απολαμβάνουν οι πελάτες του water-only cocktail bar για να σβήσουν τη δίψα τους μετά από τις αγορές τους στο Selfridges ή σε κάποιο από τα δεκάδες καταστήματα της πολυσύχναστης οδού…

Από τον Μάιο έχει ξεκινήσει και η αναζήτηση των σομελιέ νερού, ατόμων δηλαδή που έχουν εκπαιδεύσει τον ουρανίσκο τους να αντιλαμβάνεται τις διαφορές στη γεύση του κάθε είδους νερού, από την προέλευση μέχρι την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, οι οποίοι θα κατευθύνουν τους πελάτες στη σωστή επιλογή.

Selfridges-London_Andrew-Meredith_dezeen_ss

Παρόλο που είναι καινούρια η ιδέα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπαρ νερού λειτουργούν ήδη στην Αμερική εδώ και μερικά χρόνια! Ο γνωστός -στους κύκλους των water bars- σομελιέ νερού Martin Reis έχει δηλώσει: «Το νερό ΕΧΕΙ γεύση. Μπορεί να είναι αλμυρό, γλυκό, απαλό, φρουτώδες, σύνθετο, μεταλλικό… Οι διαφορές στις ετικέτες νερού είναι τόσο χτυπητές όσο και οι διαφορές στις ετικέτες κρασιού. Όπως και με το κρασί, έτσι και με το νερό μπορεί κανείς να γευθεί την περιοχή και το βάθος από όπου προέρχεται το συγκεκριμένο νερό που έχει παραγγείλει».

SELFRIDGES-WINDOWS-pic2

Το Selfridges’ water bar θα ανοίξει τις πόρτες του στο διψασμένο κοινό αργότερα μέσα στη χρονιά. Ο κατάλογος είναι ακόμα στα σκαριά, αλλά υπολογίζεται πως η τιμή σε κάποιες luxury ετικέτες θα αγγίζει μέχρι και τις 100 λίρες ή και περισσότερο!
Διψάσατε;