Μια νέα εκδοχή του διάσημου γύρου προτείνει η αμερικανική αλυσίδα super markets Whole Foods, που δημιούργησε το fyros, δηλαδή τον γύρο από ψάρι και θαλασσινά.

Η νέα γαστρονομική λιχουδιά των Whole Foods, που ειδικεύονται στα βιολογικά προϊόντα, περιέχει ψητό ή τηγανητό σολομό, γατόψαρο, τιλάπια ή γαρίδες, τα οποία συνοδεύονται από μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι. Και επειδή σουβλάκι χωρίς πίτα δεν γίνεται, το fyros τυλίγεται σε ινδική πίτα naan.

fyros-1

Το ιδιαίτερο αυτό ψαροσουβλάκι είναι πολύ καλή πρόταση για εναλλακτικό street food, ειδικά όσων προτιμούν το ψάρι έναντι του κρέατος. Τα Whole Foods βέβαια έχουν παράδοση στη δημιουργία διαφορετικών προτάσεων του κλασικού γύρου, με πιο γνωστή τη vegetarian, όπου τη θέση του κρέατος και των θαλασσινών παίρνουν τα φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά.

Ωστόσο, η ιδέα για αντικατάσταση του χοιρινού, του κοτόπουλου ή του κεμπάπ με θαλασσινά δεν μας είναι τελείως ξένη, καθώς κάτι παρόμοιο έχουμε δοκιμάσει και στην Ελλάδα. Στο Ηράκλειο της Κρήτης για παράδειγμα, συνηθίζεται ιδιαίτερα τις περιόδους της νηστείας πολλά ψητοπωλεία να φτιάχνουν γύρο με τηγανιτό καλαμαράκι.

Ακόμη και εάν δεν το έχετε συναντήσει κάπου, δοκιμάστε να φτιάξετε το μόνοι στο σπίτι. Είναι απλό, νόστιμο και σίγουρα θα σας αρέσει!