Όλοι έχουν τις δικές τους θεωρίες και γιατροσόφια, σχετικά με το πώς να καταπολεμήσεις τα συμπτώματα του hangover. To καλύτερο βέβαια θα ήταν να μην ταλαιπωρούμαστε καν από αυτά. Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι ίσως κάτι τέτοιο να αποτελεί πιθανό μελλοντικό σενάριο.

hangover antras

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής David Nutt, που διδάσκει στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου, αποκάλυψε πως είναι πολύ κοντά στο λανσάρισμα της προσωπικής του φόρμουλας για hangover-free κοκτέιλς. Υποστηρίζει ότι θα σού χαρίζουν την ίδια χαλαρή διάθεση με το αλκοόλ, αλλά χωρίς τον έντονο πονοκέφαλο και τις ναυτίες το επόμενο πρωί. Υπολογίζει μάλιστα ότι θα έχει πουλήσει τα εν λόγω ποτά σε πάνω από 100 μπαρ μέχρι τις αρχές του 2020. Για να φτάσει στη σημερινή του φόρμουλα έχει πειραματιστεί με πάνω από 80 ουσίες που μιμούνται τις επιδράσεις του αλκοόλ και τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει 7 εκατομμύρια λίρες για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας πριν πουληθεί το προϊόν. “Δουλεύω στο χώρο από το 2005 χωρίς καμία εμπορική επιτυχία”, δήλωσε ο καθηγητής σε πρόσφατη συνέντευξή του. “Έτσι πριν μερικά χρόνια ξεκίνησα να δουλεύω με επιχειρηματίες που μού εξήγησαν ότι θα πρέπει να βρω επενδυτές”, συνέχισε.

anoigma-cocktail

Ο καθηγητής υποστηρίζει πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των ποτών αυτών είναι ότι οι καταναλωτές θα βιώνουν μόνο ένα ασφαλές επίπεδο μέθης. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το συνθετικό αυτό αλκοόλ δεν οδηγεί στην δημιουργία ακεταλδεΰδης, ενός τοξικού προϊόντος που προκύπτει από το μεταβολισμό του αλκοόλ. Οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν πως τα κοκτείλ αυτά ίσως λύσουν το πρόβλημα του αλκοολισμού που ολοένα αυξάνεται και μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων που οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.