Αν θες να φυτέψεις μυρωδικά και λαχανικά στο σπίτι, αλλά δεν έχεις χώρο, η NASA έχει τη λύση.

Ο Green Wheel, ελληνιστί πράσινος τροχός, μοιάζει, με ρόδα που στο κέντρο της έχει μια πηγή φωτεινής ακτινοβολίας σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φωτίζει τα μυρωδικά που επιλέγεις να φυτέψεις, καθώς αναπτύσσονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα διάτρητα βάζα. Για το πότισμα φροντίζει η ενσωματωμένη αντλία που βρίσκεται στη βάση του τροχού που γυρίζει κάθε μία ώρα με τη βοήθεια μηχανικού συστήματος προκειμένου τα φυτά να ενυδατώνονται επαρκώς και η διαδικασία της φωτοσύνθεσης να κυλά ομαλά.

original_green

Το επαναστατικό αυτό περιστροφικό υδροπονικό σύστημα σχεδιάστηκε από την ομάδα του studio Design Libero, που εδρεύει στο Μιλάνο σε συνεργασία με τη NASA, με σκοπό να εξασφαλιστεί ο συνεχής ανεφοδιασμός των αστροναυτών με μυρωδικά και σαλατικά στις αποστολές τους.

Αναλογιζόμενοι τα πλεονεκτήματα της εν λόγω εφεύρεσης, όπως η δυνατότητα παραγωγής μιας ευρείας γκάμας λαχανικών και αρωματικών, η δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του μέσω εγκατεστημένης εφαρμογής στο κινητό, το γεγονός ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον αλλά και ο κομψός σχεδιασμός της, υποθέτουμε ότι μπορεί άνετα κάποια στιγμή να βρει και εφαρμογή επί γης.

info
http://www.designlibero.com/home/product-design/the-green-wheel/