Τα ψυγεία της Smeg είναι γνωστά για το χαρακτηριστικό τους design, ενώ συχνά τα έχουμε δει να αλλάζουν χρώμα και να υιοθετούν ξεχωριστά μοτίβα. Στις πιο πρόσφατες μεταμορφώσεις τους, τα είδαμε να “ντύνονται” με σχέδια του οίκου Dolce & Gabbana.

FAB28R-DG_BV01YWFAB28R-DG_BV01YW_31

Η νέα… κολεξιόν παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες και πρόκειται για ψυγεία που θα κυκλοφορήσουν σε πολύ περιορισμένο αριθμό, μόλις 100. Όσο για τα σχέδια, είναι εμπνευσμένα από τη λαϊκή εικονογραφία της Σικελίας με ιππότες, σταυροφορίες και σκηνές μάχης, πολύχρωμα μοτίβα λουλουδιών κ.α. να αποτυπώνονται πάνω στα ψυγεία χαρίζοντας τους μοναδικό στυλ.

FAB28R-DG_BV01YW_4 FAB28R-DG_BV06YV

Μάλιστα, οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana ανέθεσαν σε καλλιτέχνες, όπως οι Salvatore Sapienza, η μητέρα/κόρη Adriana Zambonelli και Tiziana Nicosia, να ζωγραφίσουν με το χέρι τα περιορισμένης έκδοσης ψυγεία της Smeg υπό τη δημιουργική τους διεύθυνση. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν πολλά διαφορετικά σχέδια, όπου όλα αντιπροσωπεύουν το ιταλικό στυλ, σχεδιασμό και κληρονομιά, με ψυγεία-έργα τέχνης που δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους, που αγγίζει τα € 30.000.

DG_SMEG[2]