Πολλοί αναρωτιούνται αν το φαγητό μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή τέχνης, κάποιοι άλλοι όμως το χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη σε δημιουργικά projects δίνοντάς του μια θέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες.

Carl Warner-Foodscapes3

Carl Warner
Γνωστός για τα Foodscapes του- ένα λογοπαίγνιο μεταξύ food και landscape (ελληνιστί φαγητού και τοπίου), o φωτογράφος Carl Warner εμπνέεται από οτιδήποτε μπορούμε να βρούμε στο ψυγείο μας. Η σωστή διαχείριση των υλικών, της τεχνογνωσίας και του φωτισμού δίνουν ένα αποτέλεσμα που άνετα θα μπορούσε να συγκριθεί με έργο τέχνης γι’ αυτό και το όνομά του θεωρείται συνώνυμο της food art.

http://www.carlwarner.com/

Jason-mesie-neo-3

Jason Mesie
Η τέχνη παρουσιάζεται σε μια από τις ευρηματικότερες μορφές της από έναν καλλιτέχνη που ειδικεύεται στα ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας τα πιο περίεργα υλικά, συμπεριλαμβανομένου και του φαγητού. Δημιουργεί κυρίως πορτραίτα στα οποία πρωταγωνιστούν καλλιτέχνες-και γενικότερα γνωστές προσωπικότητες- αξιοποιώντας οποιαδήποτε πρόχειρη λιχουδιά έχει στη διάθεσή του, από καραμέλες και ζαχαρωτά μέχρι και αλλαντικά.

http://www.jasonmecier.com/

Cristel-Assante1

Christel Assante
Η Γαλλίδα γλύπτρια είναι γνωστή για τα λεπτεπίλεπτα έργα της από κέλυφος αβγών χήνας, στρουθοκαμήλου, ορτυκιού και λοιπών αβγών τα οποία φτιάχνει με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αφού οι επιφάνειες που χειρίζεται είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες. Το αποτέλεσμα όμως δικαιώνει τη δημιουργό.

Ray-Villafane-

Ray Villafane
Το σκάλισμα φρούτων και λαχανικών είναι είδος τέχνης που εξελίσσεται σταθερά με παρουσιάσεις που εντυπωσιάζουν σε επίσημους μπουφέδες και όχι μόνο. Ο Ray Villafane είναι, όχι αδικαιολόγητα, ένας από αυτούς που θεωρούνται οι «Μάγοι της Κολοκύθας» αφού με ειδικά εργαλεία και γερή δόση υπομονής δημιουργεί έργα που- αν και τρομακτικά σε κάποιες περιπτώσεις- κάνουν αίσθηση με τη λεπτομέρεια που τα χαρακτηρίζει.

http://villafanestudios.com/

Tamas Balla
Ο φωτογράφος Tamas Balla σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα projects του, αντιμετωπίζει το φαγητό με χιούμορ δημιουργώντας εκφραστικές εικόνες με ιστορίες και πρωταγωνιστές ψωμί, λαχανικά, φρούτα και οτιδήποτε τρώγεται.

http://www.ballatamas.com/index.html