Μετά τους οίκους Ralph Lauren και Armani, ο οίκος Gucci ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο όχι στη Νέα Υόρκη ή το Μιλάνο, αλλά στην εξίσου κοσμοπολίτικη Σανγκάη.

1921_Gucci-Shanghai_1

Το bistro, που ακούει στο όνομα 1921 Gucci Café, βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του πολυτελούς εμπορικού κέντρου IAPM, χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και το όνομά του επιλέχθηκε συμβολικά υποδηλώνοντας τη χρονολογία ίδρυσης του γνωστού ιταλικού οίκου μόδας. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πιο ολοκληρωμένο εγχείρημα μετά το πρώτο cafe που στήθηκε στο Gucci Museum στη Φλωρεντία το 2011, ενώ η chic αισθητική του χώρου και οι υπηρεσίες που παρέχονται ανταποκρίνονται στα υψηλά standards που επιτάσσει το προφίλ του οίκου. Σημειωτέον, η πρόσβαση των επίδοξων γκουρμέδων στο εστιατόριο είναι δυνατή μόνο περνώντας αποκλειστικά από την πόρτα του ομώνυμου καταστήματος.

original_gucci-cafe

Όσον αφορά το γευστικό κομμάτι, στον κατάλογο κυρίαρχο στοιχείο είναι το ιταλικό, ενώ στα highlights ασυζητητί βρίσκονται αυθεντικές παραδοσιακές προτάσεις όπως μπρουσκέτες με μαριναρισμένες ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό, σπιτική μοτσαρέλα bufalla με ντομάτες «σιτσιλιάνικου στυλ» και πέστο βασιλικού και φυσικά ποικιλία από σπεσιαλιτέ με ζυμαρικά όπως το σπαγγέτι με μύδια, αχινό και καλαμάρι.