Όσοι επισκέπτονται το Ηράκλειο Κρήτης έχουν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Δεν θα παραλείψουν να ανηφορήσουν προς το χωριό Ροδιά, έναν γραφικό ορεινό οικισμό με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη και το λιμάνι του Ηρακλείου.

Εκεί, λοιπόν, στην πλαγιά του βουνού βρίσκεται η ταβέρνα «Το Ρόδι» που φημίζεται για την απίστευτη θέα και τις παραδοσιακές συνταγές. Το σίγουρο είναι ότι όποιος επισκέπτεται «Το Ρόδι» περνάει ωραία και τρώει καλά!

Η ταβέρνα σερβίρει κρέατα εξαιρετικής ποιότητας ψημένα στα κάρβουνα, λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια, παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης, όπως το γαμοπίλαφο, και πλούσιες σαλάτες με ολόφρεσκα λαχανικά κατευθείαν από το μποστάνι. Δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε από τον πολύ πλούσιο κατάλογο, αλλά οι περισσότεροι θαμώνες «ορκίζονται» στο σπέσιαλ Αρνί αντικριστό, στο Αρνί τσιγαριαστό και στο Γουρουνάκι γάλακτος. Το περιποιημένο κοκορέτσι δεν λείπει σχεδόν από καμιά παραγγελία. Η έκπληξη είναι ότι «Το Ρόδι» που φημίζεται για το κρέας του, με απόλυτο σεβασμό προς τους πελάτες του, προσφέρει μεγάλη ποικιλία από χορτοφαγικά πιάτα.

Ψυχή και καπετάνιος της ταβέρνας ο πληθωρικός Κώστας Γιαννακάκης που θα σας υποδεχτεί και θα σας περιποιηθεί σαν να είστε οι καλύτεροι του φίλοι. Ο κόσμος αγαπάει «Το Ρόδι» για την αυθεντική ατμόσφαιρα, τις καλές πρώτες ύλες, τα απολαυστικά παραδοσιακά πιάτα και την φιλική εξυπηρέτηση που είναι επικεντρωμένη στην ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη.

«Το Ρόδι» είναι ιδανική ταβέρνα για επίσκεψη με μικρά παιδιά. Ο προσεγμένος παιδότοπος, σε συνδυασμό με τις πεντανόστιμες φρεσκοτηγανισμένες πατάτες και τα κεφτεδάκια, είναι η χαρά του παιδιού! Σημειώνουμε ότι σε αυτό το μικρό ορεινό χωριό οι ιδιοκτήτες, με ιδιαίτερη ευαισθησία, έχουν φροντίσει η ταβέρνα να είναι προσβάσιμη σε ΑΜΕΑ.

info
Ροδιά, Δήμος Μαλεβιζίου, 71500 Ηράκλειο Κρήτης, τηλ.: 2810 841666

 

Δείτε επίσης:
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζεις την κρητική κουζίνα;

Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο (βήμα-βήμα)

Τα περίφημα κρητικά τυριά από την αρχαιότητα στο σήμερα