Εκτός από υπέροχες σοκολάτες και βελούδινες πραλίνες σε εκπληκτικές γεύσεις, η βελγική Μπριζ αποπνέει πλούσιο άρωμα μπισκότου από τα χεράκια της Juliette!

juliette_brugesedited

Τελικά, όταν έχεις μέρες μπροστά σου, ένα ταξίδι αναψυχής αυτόματα μετατρέπεται σε πραγματική εξερεύνηση! Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού, λοιπόν, στη μαγευτική, μεσαιωνική Μπριζ του Βελγίου, ανακαλύψαμε ένα πραγματικό διαμαντάκι στην οδό Wollestraat, την μπισκουτερί-αρτοποιείο της Juliette. Και αμέσως, η πανέμορφη βιτρίνα και τα βουτυρένια αρώματα μάς τράβηξαν από τη μύτη…
Χάρμα οφθαλμών και γεύσης τα μπισκότα σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς. Τα καταπληκτικά παραδοσιακά βελγικά μπισκoτάκια speculoos με μίγμα μπαχαρικών ήταν μαλακά και πολύ αρωματικά, ψημένα τόσο-όσο. Η Juliette, μάλιστα, τα φτιάχνει λίγο πιο παχουλά από το κανονικό τους μέγεθος.

juliette's biscuitsedited

Καταπληκτικοί και οι μπεζέδες της: άλλοι πασπαλισμένοι με ψιλοτριμμένα φουντούκια και φιστίκια και άλλοι σε υπέροχα χρώματα και περίεργες γεύσεις, όπως γεύση mojito! Κέικ και marshmallows βουτηγμένα σε φοβερή σοκολάτα από ’δω, βαζάκια με κάθε είδους spread σοκολάτας για το ψωμί, το τσουρέκι (ή και το κουτάλι) από ’κει, κουτάκια σκέτα μπιζουδάκια για να τα γεμίσεις με μπισκότα και να τα κάνεις δώρο σε όποιον αγαπάς σου έκλειναν το μάτι, καθώς και αντίγραφα του βιβλίου μαγειρικής της, που αν αγόραζες έφευγες με μια σακούλα speculoos δωρεάν.
Κι όλα αυτά υπό την “επίβλεψη” του στρουμπουλού μωρού της τεράστιας αφίσας πάνω από το ταμείο!..

brugge_1edited

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τα καλούδια της Juliette ήταν λιγάκι τσιμπημένα. Δεν μπορείς να φύγεις με μπόλικα πράγματα εκτός αν το σηκώνει η τσέπη σου. Εμείς φεύγοντας αγοράσαμε τα εκπληκτικά speculoos, για τα οποία η Juliette μάς συμβούλευσε να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί δεν είναι σαν τα άλλα του εμπορίου. Φυσικά εννοούσε μέρες και όχι λεπτά όπως εμείς καταλάβαμε… Κι έτσι, κρατώντας με το ένα χέρι το τιμόνι του ποδηλάτου και με το άλλο τα μπισκοτάκια της Juliette, τής κάναμε το χατίρι σε περίπου 10 λεπτάκια!..

info
Juliette’s Artisanale Koeken bakkerij, οδός Wollestraat 31, Μπριζ, Βέλγιο, www.juliettes.be