Εντυπωσιακά διακοσμημένες τούρτες, κομψά φρουτένια ταρτάκια, mirror cakes και cappuccino με περίτεχνα σχέδια: Μπορούν τα επιδόρπιά μας να είναι πιο μοδάτα από εμάς; Φυσικά και μπορούν όταν φέρουν την υπογραφή μεγάλων οίκων μόδας! Πολλά μεγάλα ονόματα στο χώρο έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στο χώρο της εστίασης και έχουν ανοίξει café, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία για τις fashionistas που ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό.

Tiffany & Co.
Για την Holly Golightly, την ηρωίδα που ενσάρκωσε η Όντρεϊ Χέπμπορν, πρωινό στα Tifanny’s σήμαινε απλά να στέκεσαι μπροστά από το κατάστημα στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης με ένα κρουασάν και έναν καφέ στο χέρι. Για τους Νεοϋορκέζους σήμερα σημαίνει να απολαμβάνεις το πρωινό σου στο πολυτελές café της Tiffany & Co. Στη διακόσμηση του Blue Box Café κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά χρώματα του κοσμηματοπωλείου, μπλε και λευκό με μικρές πινελιές ασημί. Μερικές από τις επιλογές του καταλόγου είναι η σαλάτα Fifth Avenue με αβοκάντο και αστακό, κρουασάν, φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και αβγά με τρούφα. Εάν θέλεις βέβαια να επισκεφθείς το Blue Box Café θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς όπως υποστηρίζει το περιοδικό Vanity Fair, τα πιάτα του εκτός από εντυπωσιακά, είναι και πανάκριβα.
727 5th Ave 4th Floor, New York, NY 10022, Ηνωμένες Πολιτείες

Prada
O διάσημος οίκος βρίσκεται στο χώρο της εστίασης ήδη από το 2014 αφού έχει εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό των μετοχών του ιστορικού café – ζαχαροπλαστείου Pasticceria Marchesi, στο Μιλάνο. Πλέον έχει επεκταθεί και εκτός Ιταλίας, ανοίγοντας το πρώτο café στο Λονδίνο. Επισκεφθείτε το Marchesi 1824 για να πιείτε τον εσπρέσο σας ή μια ιταλική ζεστή σοκολάτα και να απολαύσετε το περίφημο πανετόνε του, ενώ χαλαρώνετε σε μία από τις πράσινες, βελούδινες καρέκλες του.
117 Mount St, Mayfair, London W1K 3LA, Ηνωμένο Βασίλειο

Ralph Lauren
Μετά την τεράστια επιτυχία του The Polo Bar στη Νέα Υόρκη (1 E 55th St, New York, NY 10022, Ηνωμένες Πολιτείες), ο διάσημος σχεδιαστής άνοιξε ένα ακόμη café στο Λονδίνο, το Ralph’s Coffee & Bar. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του, σνακ και ελαφριά γεύματα όπως club sandwich και ταρτάρ τόνου ενώ το απογευματάκι είναι η ιδανική επιλογή για έξοδο για κοκτέιλ ή ακόμη και για καφέ, δεδομένου ότι ο γνωστός σχεδιαστής διαθέτει και το δικό του χαρμάνι καφέ. Η διακόσμηση έχει τη χαρακτηριστική φινέτσα και κλασικά στοιχεία του Ralph Lauren με πίνακες ιππέων να διακοσμούν τους τοίχους ενώ στο χώρο κυριαρχούν το ξύλο και το καφέ δέρμα, συνεχίζοντας στο μοτίβο των εστιατορίων που επίσης έχει ανοίξει στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Παρίσι.
173 Regent St, Mayfair, London W1B 4JQ, Ηνωμένο Βασίλειο

Burberry
Το Thomas Cafe βρίσκεται στο εμπορικό κατάστημα της Burberry στην Ρίτζεντ Στριτ και αποτελεί μία από τις αγαπημένες επιλογές των Λονδρέζων για νόστιμα βρετανικά πιάτα, όπως πίτα του βοσκού, αλλά και για πιο γκουρμέ επιλογές, όπως ελάφι, αστακός και στρείδια.
5 Vigo St, Mayfair, London W1S 3HA, Ηνωμένο Βασίλειο

L’ Occitane
Εάν βρεθείτε στο Παρίσι, μην παραλείψετε να κάνετε τη βόλτα σας στα Ηλύσια Πεδία για να χαζέψετε τις βιτρίνες των μεγάλων οίκων μόδας, αλλά και για να επισκεφθείτε το 86Champs, το κατάστημα που προέκυψε από την συνεργασία του γαλλικού οίκου ομορφιάς L’ Occitane και της πολυτελούς μάρκας μακαρόν Pierre Herme. Πρόκειται για ένα αρμονικό πάντρεμα ζαχαροπλαστείου και αρωματοποιείου, καθώς οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν πεντανόστιμα μακαρόν που αντικατοπτρίζουν τα φυσικά συστατικά των καλλυντικών L’ Occitane, όπως ο συνδυασμός μέλι – μανταρίνι και ραβέντι- γκρέιπφρουτ, αλλά και να αγοράσουν απολαυστικά αρώματα εμπνευσμένα από νόστιμους γαστρονομικούς συνδυασμούς, όπως το τσάι με σμέουρα και το πράσινο τσάι, ή το σύκο και το τριαντάφυλλο.
86 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris, Γαλλία

Armani
Το Armani/Ristorante, το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του καταστήματος Emporio Armani στην συνοικία St. Germain στο Παρίσι θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα designer εστιατόρια, καθώς κατάφερε να αποκτήσει ένα αστέρι Michelin χάρη στο πραγματικά γευστικό φαγητό του με ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα να είναι το σπαγγέτι θαλασσινών.
149 Boulevard Saint-Germain, 75006 Paris, Γαλλία

Gucci
Το bistro του οίκου ακούει στο όνομα 1921 Gucci Café και βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του πολυτελούς εμπορικού κέντρου IAPM στην Σανγκάι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πιο ολοκληρωμένο εγχείρημα μετά το πρώτο cafe που στήθηκε στο Gucci Museum στη Φλωρεντία το 2011, ενώ η chic αισθητική του χώρου και οι υπηρεσίες που παρέχονται ανταποκρίνονται στα υψηλά standards που επιτάσσει το προφίλ του οίκου. Στον κατάλογο κυρίαρχο στοιχείο είναι το ιταλικό, ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα του είναι οι μπρουσκέτες με μαριναρισμένες ντομάτες, σκόρδο και βασιλικό, η σπιτική μοτσαρέλα bufalla με ντομάτες «σιτσιλιάνικου στυλ» και πέστο βασιλικού και φυσικά οι μακαρονάδες, όπως το σπαγγέτι με μύδια, αχινό και καλαμάρι.
Huai Hai Lu Xi Duan, Xuhui Qu, Shanghai Shi, Κίνα

Το Osteria Gucci με επικεφαλής τον σεφ Massimo Bottura βρίσκεται στο Palazzo della Mercanzia στην Φλωρεντία, όπου στεγαζόταν το μουσείο Gucci. Το μενού έχει κυρίως ιταλικές επιρροές με δυο από τα πιο δημοφιλή πιάτα να είναι το τορτελίνι Reggiano και το ριζότο με μανιτάρια, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν και άλλες διεθνείς κουζίνες, όπως η περουβιανή, με tostadas και buns με χοιρινό.
Piazza della Signoria, 10, 50122 Firenze FI, Ιταλία