Τα ελληνικά προϊόντα και τα ελληνικά εστιατόρια στο Λονδίνο είναι στα καλύτερά τους. Μετά τις τελευταίες αφίξεις που σας παρουσιάσαμε εδώ άλλα δύο εστιατόρια ετοιμάζονται να ανοίξουν στη βρετανική μητρόπολη, το ψαροφαγικό milos και το ασιατικό kiku.

mylos london

Μilos
Aλλο ένα greek restaurant που διαμορφώνει τάση στην παγκόσμια γαστρονομία και στη λίστα των πελατών του έχει από αρχηγούς κρατών έως σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μετά την Αθήνα, την Νέα Υόρκη , το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Μilos θα βρεθεί και στο Λονδίνο. Tα ζαρζαβατικά θα είναι από δικά του ελληνικά μποστάνια, ενώ τα ψάρια από τα ελληνικά νησιά.

mylos london 3

Tα ξένα περιοδικά αναφέρονται ήδη στο νέο στέκι τονίζοντας ότι είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να εγκαταλείψει μια ενδιαφέρουσα παρτίδα μπλακ τζακ. « Η επιτυχία του Milos oφείλεται στη φιλοσοφία του σέρβις» λέει ο ιδιοκτήτης του Κώστας Σπηλιάδης. «Είναι casual και φιλικό αλλά ταυτόχρονα οργανωμένο και αποτελεσματικό. Έχει γίνει το αντίδοτο του ασφυκτικού, νευρωτικού θα έλεγα, σέρβις της Γαλλικής παράδοσης. Οφείλεται επίσης στην τάση του κόσμου (που εν μέρει και το Milos διαμόρφωσε), να τρώει γνήσια φαγητά, με αγνά υλικά και θαυμάσιες γεύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει και στο Λονδίνο».

info
1 Regent Street St James’s, London SW1Y 4NR, http://milos.ca/London.html (opening: καλοκαίρι 2015)

kiku london

Κiku
Το πρώτο japanese restaurant της Aθήνας, το οποίο άνοιξε ο εφοπλιστής Λεωνίδας Γουλανδρής πριν από πολλά χρόνια, μετά από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων σε Κολωνάκι, Μύκονο, Βουλιαγμένη και Ψυχικό είναι έτοιμο να βρεθεί και στη Μεγάλη Βρετανία. Το αγαπημένο στέκι επιχειρηματιών, shipping owners και σελέμπριτι, είναι έτοιμο να απογειωθεί.

kiku london 2

Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς θα βρεθεί στο Λονδίνο να ανταγωνίζεται επάξια τα μεγάλα brand Ιαπωνικής εστίασης. «Είναι το πέμπτο μας εστιατόριο και έρχεται σε μια κατάλληλη εποχή όπου ο κόσμος δείχνει να αρέσκεται στο προϊόν μας» λέει ο Γιώργος Ανδρίτσος, ένας εκ των ιδιοκτητών. «Το Kiku Λονδίνου βρίσκεται στην περιοχή Nάιτμπριτζ και θα υποδεχτεί τους πρώτους θαμώνες του από την επόμενη σεζόν. Είμαστε ευτυχείς που κάνουμε το πρώτο βήμα ώστε να αποτελέσουμε ένα διεθνές brand”. Υψηλή ποιότητα και φαντασία αποτελούν τα δύο όπλα της ελληνικής επιχείρησης που σύντομα θα αποκτήσει “αδερφάκι” και στο Ντουμπάι.